Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, apreciaza ca sintagma „egalitatea sanselor in educatie" inseamna doar vorbe frumoase, atit timp cit nimeni din minister nu i-a putut spune cind va fi conectata la Internet ultima scoala.

„A doua surpriza neplacuta in preuniversitar a fost ca nimeni nu poate sa-mi raspunda la intrebarea «cind va fi conectata la Internet ultima scoala». Numai ca nu muncea nimeni la aceasta intrebare ca sa avem un raspuns. Sintagma «egalitatea sanselor la educatie» reprezenta doar vorbe frumoase. De fapt, sistemul m-a coplesit cu o strategie intreaga de vorbe frumoase. Mi-au fost prezentate pagini intregi de obiective stabilite, dar nici o masura concreta. Sint multe pagini cu umplutura in acele planuri", a declarat ieri ministrul Cristian Adomnitei.

Grup de lucru

Demnitarul a precizat ca, la sugestia sa, primul-ministru a aprobat organizarea unui grup de lucru, care va stabili date concrete de actiune. El estimeaza ca, pina cel tirziu in 2009, toate scolile din Romania vor fi conectate la Internet. Pina atunci, intr-o prima etapa, urmeaza sa fie conectate la Internet, in 2007, 8.638 de scoli.

Cristian Adomnitei a participat joi, la sediul Ministerului Educatiei, la o intilnire de lucru care a avut ca tema extinderea accesului la Internet in scoli. La intilnire au participat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Zsolt Nagy, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, reprezentanti ai CFR si ai Ministerului Transporturilor.

20.000 de scoli in proiect

Urmatoarea intilnire a grupului de lucru va avea loc pe 9 mai, cind ministrul asteapta concret harta scolilor conectate cu cablu si numarul celor care mai trebuie sa fie conectate. Dintre cele 8.638 de scoli coordonatoare, 3.325 sint deja conectate, astfel ca ar mai trebui conectate 5.313. Restul de 15.000 de scoli subordonate (doar 100 au conexiune prin cablu) vor fi conectate la Internet in etapa a doua.