Judetul Brasov are o serie de perle" turistice ieftine si bine ascunse, ignorate de romani, dar cautate de straini.

Cei care nu mai considera zona Bran-Moeciu sau Poiana Brasov la fel de relaxanta ca altadata pot gasi, tot in judetul Brasov, un lant de localitati cel putin la fel de avantajate de natura si incarcate de istorie. Dar necotropite inca de turistii galagiosi.

Vama Buzaului este una dintre aceste localitati. O comunitate agricola aflata cam la o ora distanta de Brasov. Fara trafic, fara muzica data la maxim. Muntii care inconjoara Vama Buzaului sint impinziti de trasee de catarare cu diverse grade de dificultate, de la usor la moderat. Dealurile sint impadurite cu pin si majoritatea traseelor traverseaza fire de apa proaspata. Zona este incarcata de istorie, aici fiind unul dintre cele mai importante noduri comerciale din perioada medievala.

Localitatea e usor de gasit. Mergeti din Brasov pe drumul judetean 10 catre Prejmer si Teliu. Calatoria dureaza 45 de minute, maximum o ora, in functie de trafic. In Vama Buzaului sint cel putin 12 pensiuni. Camera costa intre 70 si 100 de lei pe noapte, cu mic-dejun inclus.

Gusturi regale

Tot in judetul Brasov ar fi de vizitat localitatea Viscri, situata la circa opt kilometri de soseaua dintre Brasov si Sighisoara. Putini turisti romani viziteaza aceasta localitate, unul dintre motive fiind relativa ei izolare fata de drumurile principale. Insa e bifata in itinerarul oricarui turist strain venit in zona. In fapt, atrage circa 2.000 de turisti straini anual. Viscri (Weiss Kirch) este totodata locul favorit de relaxare al printului Charles al Marii Britanii. Localnicii spun ca, din 2002 incoace, fata regala a venit de patru ori acolo. Printul si-a cumparat o casa chiar vizavi de biserica fortificata care da numele localitatii. Dincolo de frumusetea imprejurimilor si linistea asezarii, biserica saseasca este si principala atractie a satului. Locasul de cult a fost construit in secolul al XIII-lea. Fortificarea bisericii s-a facut in prima jumatate a secolului al XIV-lea. Preturile la cazare sint intre 80 si 100 de lei pe noapte, pe camera.