CNA sustine ca acest spot incalca reglementarile cu privire la publicitatea politica, interzisa cu exceptia perioadelor de campanie electorala.
Spotul ZIUA a fost insa difuzat o luna, timp in care nici un partid politic sau politician nu a facu
CNA sustine ca acest spot incalca reglementarile cu privire la publicitatea politica, interzisa cu exceptia perioadelor de campanie electorala.
Spotul ZIUA a fost insa difuzat o luna, timp in care nici un partid politic sau politician nu a facut nici o sesizare cu privire la asa-zisele mesaje politice din interiorul spotului. Potrivit CNA, spotul respectiv contine conotatii politice legate de prezenta recognoscibila a presedintelui tarii. Nici macar Presedintia nu a facut vreo sesizare, dupa cum s-a intamplat in trecut, cu un alt caz. Grupul de Presa ZIUA a contestat decizia CNA, afirmand la audierile de la CNA ca spotul nu are nimic de a face cu campania electorala, iar suspendarea difuzarii lui este un abuz. Uniunea Sindicala MediaSind a anuntat ca va solicita Comisiilor de Cultura ale Parlamentului sa ancheteze acest caz. Spotul publicitar al ziarului ZIUA a fost modificat asa cum a cerut Consiliul, insa marti, 24.04.2007, CNA a decis sa solicite din nou televiziunilor sa nu mai difuzeze spotul pe motiv ca incalca o alta Decizie, legata de Referendum. Tinand cont de faptul ca avem de a face cu un tip de persecutie si cenzura, ZIUA solicita ajutorul organizatiilor media din Romania si va sesiza acest caz organizatiilor europene si internationale in materie pentru ca CNA sa revina asupra deciziei sale, si sa intre imediat in legalitate. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.