Un tribunal din nordul Indiei a emis, ieri, un mandat de arestare pe numele actorilor Richard Gere si Shilpa Shetty, care au starnit proteste dupa ce s-au sarutat pe obraji la un eveniment din cadrul unei campanii anti-SIDA organizat in aceasta tara.
Tribunalul din orasul Jaipur a decis sa emita mandate de arestare pe numele celor doua vedete, dupa ce un cetatean, Poonam Chand Bhandari, a depus o plangere potrivit careia starul hollywoodian Richard Gere si starul bollywoodian Shilpa Shetty "au avut un comportament obscen in public". Controversatul incident a avut loc pe 15 aprilie, la New Delhi, la un eveniment pentru promovarea sexului protejat, din cadrul unei campanii anti-SIDA. Starul din "Pretty Woman" s-a alaturat actritei Shilpa Shetty, castigatoarea de anul acesta a emisiunii "Big Brother" din Marea Britanie, in cadrul unei campanii pentru promovarea sexului protejat printre soferii de tiruri din India, tara cu cel mai mare numar de persoane seropozitive. Actorul, in varsta de 58 de ani, a vorbit despre sexul protejat, dupa care a sarutat-o de mai multe ori pe Shetty pe obraji si pe o mana. In ziua urmatoare, grupuri de nationalisti hindusi conservatori si de musulmani au protestat, strigand lozinci impotriva lui Gere si a lui Shetty si arzand fotografii ale starurilor. Protestatarii au declarat ca saruturile pe care Gere i le-a dat actritei incalca regulile culturii indiene. Shetty i-a luat apararea lui Gere, fiind de parere ca posturile de televiziune au ajutat la exacerbarea importantei acestui incident si l-a laudat pe starul din "Pretty Woman" pentru implicarea sa in campania anti-SIDA.
Publicatiile indiene au citat un oficial din politia indiana care a indicat ca Gere si Shetty ar putea petrece pana la sase ani in inchisoare daca sunt gasiti vinovati. Purtatorul de cuvant al starului indian a catalogat aceste comentarii drept "frivole". (D.M.)