Premierul Tariceanu este parasit de unul dintre sfatuitorii cei mai apropiati: directorul sau de cabinet, Mihnea Constantinescu . De saptamana viitoare, acesta va renunta la functia de consilier de stat la cabinetul primului-ministru pentru a se rean
Premierul Tariceanu este parasit de unul dintre sfatuitorii cei mai apropiati: directorul sau de cabinet, Mihnea Constantinescu . De saptamana viitoare, acesta va renunta la functia de consilier de stat la cabinetul primului-ministru pentru a se reantoarce in Ministerul de Externe.  Mihnea Constantinescu ne-a confirmat informatia, spunand ca se va intoarce in MAE in calitate de "ambasador cu insarcinari speciale". "Dupa doi ani in care am lucrat la cabinetul primului-ministru, cred ca e momentul sa imi vad si de profesia mea", ne-a declarat Constantinescu, adaugand ca, probabil, inainte de a-si relua activitatea va avea o perioada de vacanta. "Plecarea mea nu are nici o conotatie politica. Doar se suprapune intamplator pe acest moment agitat", a explicat Constantinescu.  Desi a colaborat doar doi ani cu Tariceanu, Mihnea Constantinescu a lucrat cu o parte a premierilor postdecembristi. A fost purtator de cuvant al premierului Petre Roman, intre 1990 si 1991, apoi director de cabinet al premierului Theodor Stolojan, in 1992, si, in final, director de cabinet al premierului Adrian Nastase. Pentru Nastase a avut si calitatea de consilier diplomatic. Conform CV-ului sau, a mai fost director de cabinet si consilier pentru mai multi ministri: Adrian Severin, Andrei Plesu, Misu Negritoiu. Are gradul de ambasador in MAE din 2002.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.