Anticonceptionale cu aroma de menta O noua pastila contraceptiva, numita Femcom Fe, a fost lansata in SUA. De fapt, este o pastila cu aroma de menta, care se mesteca, asemenea gumei de mestecat.  Noua prezentare a anticonceptionalelor vine in
Anticonceptionale cu aroma de menta O noua pastila contraceptiva, numita Femcom Fe, a fost lansata in SUA. De fapt, este o pastila cu aroma de menta, care se mesteca, asemenea gumei de mestecat.  Noua prezentare a anticonceptionalelor vine in ajutorul femeilor care uita sa ia pastila sau al celor care au dificultati in inghitirea medicamentelor. Studiile arata ca 47% dintre femeile care iau anticonceptionale uita cel putin o data pe luna sa inghita pilula. Din aceasta cauza, riscul unei sarcini nedorite creste cu 3% pana la 8%. Producatorii anticonceptionalelor care se mesteca sustin ca acestea se administreaza mai usor decat cele care se inghit. In plus, contraceptivele care se mesteca au gust placut si sunt mai atractive pentru femei.  ESTROPROGESTATIVE SI PROGESTATIVE. In farmacii exista doua tipuri de contraceptive orale: pastile estroprogestative (care asociaza hormoni estrogeni cu progestativi) si pastile progestative. Pastilele estroprogestative blocheaza ovulatia, modifica tesutul cervical, astfel incat sa nu permita migrarea spermatozoizilor, si atrofiaza endometrul impiedicand ovulul sa se implanteze. Acestea se administreaza 21 de zile pe luna, cu 7 zile pauza. Pastilele progestative nu actioneaza asupra ovulatiei, ci doar asupra colului uterin si mucoasei uterine. Pilulele care contin doar hormoni progestativi se administreaza continuu.  Pilula-guma de mestecat contine cocteilul clasic de estrogen si progestativ. Lunar se administreaza 21 de pastile-guma etroprogestative si 7 pastile-guma care nu contin decat fier. Astfel, se asigura administrarea zilnica a contraceptivelor intr-un mod mai placut decat in cazul anticonceptionalelor clasice, comparate adesea cu un tratament medicamentos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.