Primăria Capitalei a aprobat ieri desfășurarea unei manifestații pro-Băsescu in Piața Constituției, care va avea loc duminică și la care și-au anunțat participarea 10.000 de persoane.


Mitingul este organizat de Fundația pentru Înfrumusețarea Capitalei și Asociația pentru Siguranța Cetățenilor. Cele două organizații nonguvernamentale au depus ieri-dimineață solicitarea pentru organizarea manifestației, cererea lor fiind aprobată de municipalitate in cursul după-amiezii.

Acțiunea va avea loc duminică, intre orele 17:00-22:00, la aceasta anunțandu-și participarea 10.000 de persoane. Cateva mii de persoane au participat joi la o manifestație spontană in Piața Universității, pentru susținerea lui Traian Băsescu, după ce Parlamentul a decis suspendarea acestuia din funcția de președinte al Romaniei.

Primarul Bucureștiului, Adriean Videanu, a declarat ieri că Primăria Capitalei nu a putut să autorizeze mitingul de joi, din Piața Universității, pentru că solicitarea de autorizare trebuia depusă cu trei zile inainte de organizarea manifestației. Videanu a spus că municipalitatea a luat act de solicitarea asociației referitoare la organizarea mitingului din Piața Universității.