Liderul PSD, Mircea Geoană (foto), dezminte afirmațiile lui Adriean Videanu privind implicarea social-democraților in elaborarea unui proiect de lege care să interzică președinților suspendați din funcție să mai candideze, calificandu-le drept o "intoxicare penibilă".


"Cred că domnul Videanu delirează. Nu avem nici un fel de intenție să limităm drepturile electorale ale domnului Traian Băsescu. Singura modalitate in care domnul Băsescu nu va ajunge eventual să candideze acum sau in 2009 este dacă va fi decăzut din drepturile sale cetățenești (n.r. – in urma unei condamnări prin hotărare judecătorească", a spus Geoană.

În schimb, deputatul PSD Alin Teodorescu recunoaște, intr-un interviu acordat ieri BBC, că au existat discuții in partid cu privire la o posibilă modificare a Legii privind alegerea președintelui. "În ceea ce privește scenariul de interzicere a președintelui Băsescu să participe la următoarele alegeri prezidențiale, dacă iși dă demisia, acest scenariu a fost adus in dezbaterea politică de Renate Weber, o fostă consilieră a președintelui Traian Băsescu. Noi nu ne-am gandit la așa ceva. Am analizat cazul, respectiv cazul lituanian, ne-am uitat in documentație să vedem dacă este posibil acest lucru. Este posibil", a declarat Teodorescu, precizand că PSD urmează să ia o decizie in acest sens luni, in ședința Biroului Permanent Național al partidului.

În ceea ce privește demisia promisă de Traian Băsescu, Mircea Geoană s-a arătat sceptic că acest lucru se va intampla și a avertizat că deține informații potrivit cărora PD pregătește pentru luni, in Capitală, un miting pentru susținerea președintelui suspendat. (Lavinia Dimancea)