Taxa de primă inmatriculare este benefică, intrucat are la bază protecția mediului și impiedică transformarea Romaniei intr-un "coș de gunoi al Europei", a declarat Ivan Hodac, secretarul general al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).


"Cred că poziția Comisiei Europene nu este acceptabilă in privința condamnării unei țări care propune o taxă bazată pe protecția mediului. Dacă UE vrea să acorde o atenție deosebită protejării mediului, atunci trebuie să accepte și țări care impun taxe pe acest criteriu", a afirmat Hodac. Romania trebuie să-și bazeze documentația transmisă CE pe aspectele privind protecția mediului, astfel incat să demonstreze autorităților de la Bruxelles că nu este vorba despre o taxă de natură fiscală, a spus Hodac.

LA GUVERN . Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a intalnit ieri cu Ivan Hodac pentru o discuție privind potențialul de dezvoltare al Romaniei in domeniul industriei automobilelor. Tăriceanu a precizat că, in prezent, Guvernul lucrează pentru a găsi "o soluție pragmatică", care să permită Romaniei să iși apere interesele și, in același timp, să respecte regulile europene.