Liberalii au negat categoric existența proiectului de lege prezentat de Videanu. Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu (foto),
l-a catalogat drept "o făcătură" și a adus ca argument faptul că, in cazul unor alegeri prezidențiale anticipate, legea actuală nu se aplică, deci nu are sens o modificare a unei legi care nu are aplicabilitate in această situație.


"Legea privind alegerea președintelui, adoptată in 2004, nu cuprinde reglementări referitoare la alegerile prezidențiale anticipate și nu se va aplica in ipoteza in care vom avea alegeri prezidențiale anticipate. Atunci, Guvernul va trebui să elaboreze un proiect pentru alegeri prezidențiale anticipate pe care să-l trimită Parlamentului spre dezbatere și aprobare", a spus Olteanu. Acesta a precizat că viitorul proiect va fi pur etnic și nu va cuprinde "asemenea opțiuni politice". "Este evident că documentul care a fost prezentat de Adriean Videanu ne arată teama reprezentanților PD și a președintelui Băsescu față de propria afirmație că va demisiona", a spus Olteanu, adăugand că gestul lui Videanu inseamnă căutarea incă unui pretext pentru a se renunța la anunțata demisie.

Și secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a precizat că proiectul de act normativ privind alegerea președintelui Romaniei nu se află pe agenda sau circuitul de avizare al Guvernului, fiind, poate, "ușor fabricat". Bolojan a spus că hartia prezentată de Videanu nu are nici un element de identificare, adică număr de inregistrare sau semnătură. Vicepreședintele PNL Crin Antonescu a susținut și el că nici in partid sau in grupurile parlamentare nu s-a discutat niciodată despre un asemenea proiect.