Printre victimele atentatulului de la Universitatea Virginia Tech s-a aflat si un profesor roman. Conform The Baltimore Sun si topnews.ru, profesorul este un roman cu cetatenie americana si in prezent este considerat disparut!   INCREDIBIL

Printre victimele atentatulului de la Universitatea Virginia Tech s-a aflat si un profesor roman. Conform The Baltimore Sun si topnews.ru, profesorul este un roman cu cetatenie americana si in prezent este considerat disparut!

INCREDIBIL. Liviu Librescu avea 77 de ani si era profesor de stiinte ale ingineriei si mecanica. In momentul atentatului realizat de un tanar de 24 de ani, cetatean chinez, Librescu tinea un curs de mecanica solidelor: "Si eu il caut. Stiu ca a fost impuscat, dar nu-l pot gasi. Cum este posibil ca o sotie sa nu fie informata?", a spus sotia sa. Richared Mallalieu, un student de 20 de ani, a declarat ca incidentul armat de la Virginian Tech s-a declansat in timpul cursului de mecanica a solidelor tinut de priofesorul de origine romana care i-a ajutat ulterior sa paraseasca sala de curs. "Nu cred ca profesorul meu a mai apucat sa iasa", a declarat studentul. Conform Chicago Sun - Times, autorul masacrului de la Virginia Tech, a intrat pe teritoriul SUA cu o viza studenteasca la data de 7 august 2006. Anchetatorii considera ca actiunea asiaticului nu a avut nicio legatura cu vreo grupare terorista. Conform celor difuzate in aceasta dimineata de NBC News, autorul atentatului era student la Universitatea Virginia Tech.

SOMITATE. Liviu Librescu, savantul de origine romana ucis in atentatul de la Virginia Tech, a fost considerat o adevarata somitate in domeniul ingineriei mecanice fluide. Librescu era absolvent al Facultatii de inginerie aeronautica din Bucuresti ( 1952) si al Facultatii de Mecanica Fluidelor Bucuresti ( 1969). Librescu era laureat al premiului "Traian Vuia" in 1972 si Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Bucuresti (2000) si al altor distinctii internationale. Locuia in Virginia din 1985 impreuna cu sotia Merlina si cei doi fii, Arie si Joe. Conform isra.com, Librescu a dus in Romania o viata destul de grea, fiind una dintre victyimile regimului comunist. In 1978, la rugamintile primului ministru israelian Menahem Beghin, i s-a permis sa plece definitiv in Israel.Din 1985 se afla in SUA, loc unde s-a mutat pentru a se dedica cercetarilor in domeniul mecanicii fluidelor.

INOVATOR. Liviu Librescu se remarca printr-o serie de inventii si brevete. Marea majoritate a inventiilor sale au fost realizate in America. In Cv-ul sau sunt trecute inovatii precum:Fundatia si aplicatiile teoriei moderne de scuturi incorporand efectele non-clasice ºi formate din materialele compozite avansate;Fondarea teoriei ºi a aplicatiilor pe structuri de tip sandwich; Stabilitatea aeroelastica a structurilor ºi vehiculelor de zbor;. Elasticitatea neliniara a structurilor in campurile de zbor supersonic ºi hipersonic;Modelare aeroelastica ºi structurala; Reactia dinamica ºi instabilitatea elastica ºi a structurilor laminate compozite supusa la incarcatura sistemelor deterministice si aleatoare.Considerat de colegi un adevarat gentleman, Librescu este profesorul cu cele mai multe lucrari publicate din istoria Universitatii Virginia Tech. In trecut a predat si la Universitatea din Tel Aviv si la Technion (Institutul de Tehnologie din Israel)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.