Regele statului Swaziland, Mswati al III-lea, in varsta de 39 de ani, s-a insurat in secret cu cea de-a 13-a sotie, Phindile Nkambule, in varsta de 19 ani, potrivit presei locale, transmite AFP, citata de Mediafax. Tanara femeie a fost aleasa de rege
Regele statului Swaziland, Mswati al III-lea, in varsta de 39 de ani, s-a insurat in secret cu cea de-a 13-a sotie, Phindile Nkambule, in varsta de 19 ani, potrivit presei locale, transmite AFP, citata de Mediafax. Tanara femeie a fost aleasa de regele african in urma cu doi ani dar, pentru a evita un eventual scandal care ar fi putut fi provocat de faptul ca aceasta era inca eleva de liceu, cuplul a decis atunci doar sa se logodeasca.
Potrivit traditiei, Phindile a primit mai multe cadouri de nunta, printre care un automobil german luxos si o vila regala, la fel cum au primit si celelalte 12 neveste ale regelui. Stilul de viata dus de regele statului Swaziland este intens criticat, mai ales ca 70% dintre locuitorii tarii traiesc cu mai putin de un dolar pe zi. In plus, in Swaziland exista cea mai mare rata de cazuri de SIDA, 40% din populatie fiind seropozitiva. Un membru al familiei regale a confirmat casatoria, care a avut loc sambata, dar guvernatorul palatului regal de la Ludzidzini, Jim Gama, a declarat ca "nu este la curent" cu un asemenea eveniment. Joi, regele va sarbatori implinirea a 39 de ani. Potrivit unor surse apropiate monarhului, festivitatile vor costa aproximativ doua milioane de dolari. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.