Yuka Yamaji, seful departamentului de arta fotografica de la Christie’s, a numit-o pe Moss "un simbol cultural si poate cel mai influent model al zilelor noastre". Aceasta pentru ca celebra casa va scoate la licitatie fotografii cu nudul top-modelului britanic.
Cu ocazia evenimentului, care va avea luc pe 31 mai la Londra, vor mai fi scoase spre achizitionare de catre doritorii cu dare de mana si gusturi fine fotografii de arta reprezentandu-i pe Brad Pitt, Angelina Jolie si Madonna, informeaza abc.com, citat de Mediafax.
PRETURI. Un set de sase fotografii ale top modelului, fara machiaj, realizate de Chuck Close, a fost evaluat la suma de 40.000 de euro, potrivit casei de licitatii. Doua portrete nud, unul realizat in 1996 de Irving Penn si un altul realizat de Albert Watson, au fost evaluate la sumele de 44.000 si, respectiv, 30.000 de dolari,. potrivit acelorasi specialisti.
Alaturi de acestea, vor mai fi scoase la vanzare o fotografie care nu a mai fost publicata pana acum si care apartine unei prietene a top modelului, evaluata la suma de 12.000 de dolari, un portret realizat de fotograful Corinne Day in 1990, pe cand Moss avea 16 ani, si o fotografie aparuta in revista Vogue, pe cand aceasta avea 19 ani.
Fotografiile din revista Vogue au adus in centrul atentiei publice curentul "grunge" si au ajutat la promovarea lui Moss cu aspectul sau de "Heroin Chic".
Jurnalul Online