De cele mai multe ori, abia dupa trecerea la cele vesnice artistii plastici au parte de notorietatea bine meritata (sau nu). Trist dar adevarat. In atari conditii, nu trebuie sa ne mire ca unii dintre ei isi pierd rabdarea. Dat fiind ca nici o galeri
De cele mai multe ori, abia dupa trecerea la cele vesnice artistii plastici au parte de notorietatea bine meritata (sau nu). Trist dar adevarat. In atari conditii, nu trebuie sa ne mire ca unii dintre ei isi pierd rabdarea. Dat fiind ca nici o galerie de arta nu s-a aratat interesata de opera personala, un artist din tara cangurilor s-a decis sa isi faca singur publicitate. Dupa ce s-a gandit zi de vara pana-n seara, Colin Barnett (46 de ani) s-a asezat la masa de lucru si a realizat ceea ce s-ar putea dovedi a fi „opera vietii sale”. Dupa care a depus obiectul realizat din lut in fata Galeriei Nationale de Arta din Melbourne. Veti spune desigur (si noi nu va vom contrazice) ca nu vedeti nimic rau in demersul artistului australian. Cu exceptia faptului ca nu a cerut permisiunea administratorilor institutiei in cauza.

ARTA EXPLOZIVA. Alta e problema. Sculptura lui Barnett (pare-se una destul de reusita daca ar fi sa ne luam dupa efectul pe care l-a produs...) putea fi lesne confundata cu o bomba. Ca sa nu existe dubii in privinta mesajului transmis privitorului, artistul a contactat politia si a anuntat prezenta unui obiect suspect in fata cladirii. Odata ajunsi la fata locului, genistii au gasit fara sa piarda prea mult timp ceea ce cautau, mai ales ca sculptorul isi etichetase constiincios opera: „Bomba pacii. Fragil. A se manipula cu grija”. Din pacate pentru „atentator”, judecatorul care s-a ocupat de caz, nefiind prea mare amator de arta, l-a condamnat pe Barnett la 15 luni de inchisoare (dintre care 12 cu suspendare) si o amenda de 5.294 dolari, dupa cum anunta site-ul Independent Online citat de Rompres. Ramane de vazut daca incidentul ii va aduce artistului comenzile mult-dorite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.