Romanii renunță la rable pentru mașini marca Opel, Chevrolet, Dacia, Daewoo, Audi, Seat, Porsche, Volkswagen, Skoda, Renault, Fiat, Ford, Lada, Peugeot, Toyota, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Mercedes, Chrysler, Ford Jeep sau Dodge. Din cei 56 de producători, importatori și distribuitori auto validați pentru a participa la program, aproape jumătate au și semnat contractele cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

PRIMA DE CASARE. Proprietarii de mașini mai vechi de 12 ani, care se inscriu la program, primesc o primă de casare de 3.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou.

Beneficiarul primei de casare trebuie să meargă la un producător validat, care ii va elibera o Notă de acceptare, ce este valabilă 30 de zile. În această perioadă, proprietarul trebuie să radieze mașina din circulație, să o ducă la casat, de unde va obține un Certificat de casare, și să-și intocmească, unde este nevoie, actele pentru credit. Prin acest program, AFM iși propune să scoată din circulație 16.500 de mașini mai vechi de 12 ani, in limita sumei de 49,5 milioane de lei. Lista completă cu producătorii validați, cu adresele centrelor de casare și ghidul cetățeanului sunt afișate pe site-ul www.afm.ro.