Medicii din Hanoi au reusit sa extraga un glont din trupul unui soldat vietnamez dupa 39 de ani. Fostul combatant fusese impuscat intr-o confruntare cu trupele americane.

In urma operatiei, veteranul de 60 de ani, Le Dinh Hung a scapat de glontul de 2,5 mm pe care il purta in corp, langa inima. In plus, pacientul, care se recupereaza foarte bine, s-a ales si cu o valva a inimii noua. Conform news.bbc.co.uk, dr Nguyen Sinh Hien spune că „este cel mai ciudat caz pe care l-am intalnit in viata mea ,iar Hung este cel mai norocos om, pentru că a reusit sa supravietuiasca atata timp”.

EROU DE RAZBOI. Le Dinh Hung este considerat in Vietnam erou de razboi. Fostul soldat vietnamez a fost impușcat in timpul unei bătălii, in provincia Quang Tri, in 1968,pe timpul războiului din Vietnam.”In mod obișnuit o persoană cu un glont in inimă ar muri imediat dacă nu ar fi operată de urgentă” – a mai declarat medicul la finele ineditei interventii chirurgicale care a durat trei ore. Hung se considera, de asemenea, un om norocos insa este fericit de durerea acuta pe care a trebuit sa o suporte zilnic timp de 40 de ani:”Am fost foarte norocos că am supravietuit.Oamenii cred in destinul lor,și eu sunt unul din ei.” Este a doua operatie prin care fostul soldat trece. In 1969 a mai suferit o interventie chirurgicala pentru extragerea glontului, ea soldandu-se cu esec. Optimisti, doctorii au declarat că veteranul, tată a trei copii, va petrece următoarele zile odihnindu-se in Spitalul de Cardiologie din Hanoi,inainte de a se intoarce acasă, in provincia Ha Tay.