Cel putin 33 de persoane au fost prinse intr-o mina de carbune din China. Minerii au ramas blocati in urma unei explozii care s-a petrecut luni seara in districtul Beofeng din provincia Henan.
Dupa cum informeaza agentia Xinhua, citata de BBC News, in timp ce o echipa de interventie patrunsese sub pamant, o alta explozie a zguduit mina, zadarnicind orice efort de a-i salva pe cei prinsi.
PERICOLE. Minele din China sunt printre cele mai periculoase din lume, in fiecare an raportandu-se aproximativ 5000 de morti in accidente. Sindicatele muncitoresti estimeaza insa un numar mult mai mare de victime – aproape 20000 anual. Acestea sustin ca detin dovezi potrivit carora operatorii minieri musamalizeaza cazurile de accidente, pentru a scapa de amenzi sau de inchideri costisitoare.
Anul trecut, Beijingul a promis ca va inchide toate exploatarile miniere de mici dimensiuni, in incercarea de a ameliora gradul de siguranta inregistrat in idnustria de profil. Numai ca doua treimi din necesarul de electricitate al Chinei este asigurat pe baza de carbune, iar productia a fost sustinuta in continuare pentru a face fata cererii de pe piata.
Jurnalul Online