"Retelele electronice locale vor fi finantate din bugetul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere in perioada 2007-2010. Dupa aceea, vor intra in proprietatea primariilor si comunitatile vor putea decide ce servicii cu valoare adaugate pot fi dezvo
"Retelele electronice locale vor fi finantate din bugetul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere in perioada 2007-2010. Dupa aceea, vor intra in proprietatea primariilor si comunitatile vor putea decide ce servicii cu valoare adaugate pot fi dezvoltate cu ajutorul retelelor, in functie de nevoile locale", se arata in comunicat.
Asociatia RECL va reprezenta drepturile a aproximativ 1,8 milioane de cetateni, adica 18% din totalul populatiei rurale si mic urbane din Romania. "Asociatia RECL are ca scop asigurarea unui cadru stabil, durabil si consistent de promovare si dezvoltare a comunitatilor locale prin optimizarea resurselor oferite de Retelele Electronice ale Comunitatilor Locale implementate in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere", se mai arata in comunicatul de presa. Retelele exista deja in noua comunitati pilot, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie instalate in alte 251 de locatii la nivel national.
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy si primari din comunitati-pilot ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere au semnat joi actele constitutive ale primei asociatii din Romania in care un minister are rol de membru fondator - Asociatia Retelelor Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL). Presedintele asociatiei a fost desemnat primarul orasului Aninoasa, Ilie Botgros. Initiativa are loc in cadrul proiectului de informatizare a mediului rural si mic urban din Romania - Economia Bazata pe Cunoastere - implementat de MCTI in 260 de comunitati dezavantajate din punctul de vedere al accesului la informatie.
"Calitatea de membru al Asociatie va aduce sanse mai mari pentru cei care vor sa acceseze fonduri structurale in domeniul IT&C", potrivit comunicatului. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este institutia, care, prin delegare de atributii de la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice, este implicata in gestionarea fondurilor structurale, in perioada 2007-2013, pentru masurile ce vizeaza dezvoltarea societatii informationale.
La Asociatia RECL pot adera atat comunitatile admise in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, cat si altele de la nivel national.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.