Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea s-a dovedit a fi neincapatoare, sambata, la primul meci din semifinalele Cupei Cupelor, peste 2.500 de spectatori tinand sa fie prezenti la recitalul pe care gruparea pregatita de Gheorghe Tadici a promis ca-l
Sala Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea s-a dovedit a fi neincapatoare, sambata, la primul meci din semifinalele Cupei Cupelor, peste 2.500 de spectatori tinand sa fie prezenti la recitalul pe care gruparea pregatita de Gheorghe Tadici a promis ca-l va face in disputa cu liderul maghiar FTC Budapesta. Dupa un debut echilibrat, in care cele doua grupari s-au tatonat reciproc (9-9 in min. 18), Oltchim si-a inceput regalul handbalistic, aruncand in aer tribunele la reusitele Ionelei Galca (8), Ramonei Maier (9) si Stelutei Luca (7). Si cum gazdele au pus total stapanire pe joc, cu doar doua minute inainte de finalul primei parti, Oltchim si-a marit avantajul la cinci goluri, moment in care arbitrii au intrerupt partida din cauza unor accidentari serioase. In prima faza, iesita la interceptie, portarul Luminita Hutupan s-a ciocnit involuntar cu Roxana Gatzel (2), centrul valcean lovindu-se puternic la tampla dreapta, pentru ca, dupa doar cateva secunde, interul Steluta Luca s-o loveasca involuntar peste fata pe Szucsanszki, provocandu-i acesteia o puternica hemoragie nazala. In cele din urma, jocul s-a reluat si Kirsner (5) a stabilit scorul de la pauza: 18-14. La reluare, Oltchim a fortat nota si mai mult in ofensiva si dupa numai zece minute a ajuns sa conduca pe tabela cu 26-16 (!), diferenta prevazuta de Steluta Luca inca de la inceput. Debusolate, oaspetele nu reusesc sa faca fata tavalugului impus de Oltchim, iar fluierul final al arbitrilor inregistreaza un succes linistitor in fata detinatoarei Cupei EHF: 36-23. Astfel, echipa pregatita de Tadici si-a marit considerabil sansele de calificare in finala Cupei Cupelor, faza in care se va intalni cu invigatoarea din cealalta semifinala, care a opus pe Byassen (Norvegia) si Union Ribarroja (Spania). In semifinalele Challenge Cup, "U" Jolidon Cluj s-a impus greu in fata valoroasei echipei croate RK Zagreb, cu 32-30 (17-15), la capatul unei dispute in care Senocico si Jucopila au fost cele mai prolifice jucatoare de pe teren, cu cate sapte reusite, iar HCM Roman a cedat, in deplasare, cu 19-23, in fief-ul formatiei sarbe Naisa Nis, la finalul unei intalniri in care oficialii romani au acuzat dur arbitrajul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.