Ministrul Transporturilor vrea sa fereasca terenurile Aeroportului Baneasa si ale Aviatiei Utilitare de „ochi pofticiosi care se uita salivind la acestea".

Ludovic Orban, noul ministru al Transporturilor, afirma ca nu va fi realizat nici un proiect imobiliar pe terenurile Aeroportului Baneasa sau ale Aviatiei Utilitare atit timp cit va ocupa functia de ministru al Transporturilor, desi aceste suprafete sint vizate de „foarte multi ochi pofticiosi". Ministrul acuza oameni de afaceri „cunoscuti de-a lungul timpului" ca ar dori sa puna mina pe aceste terenuri.

„Terenurile Aeroportului Baneasa si alte terenuri din zona asta sint privite de foarte multi ochi pofticiosi care se uita salivind la acestea. Sint cunoscuti de-a lungul timpului; orice fel de om de afaceri care se ocupa de investitii imobiliare pofteste. Numai ca, deocamdata, practic au fuzionat cele doua aeroporturi, iar Aeroportul Baneasa isi va continua activitatea. In ceea ce ma priveste, nu cred ca atit timp cit voi fi ministru se va face vreun proiect imobiliar pe terenul din Baneasa", a spus Orban, citat de MEDIAFAX.

Berceanu: rivnesc 20 de grupuri

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu (PD) a declarat, la ultima conferinta de presa ca ministru, ca presedintele PC, Dan Voiculescu, intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential in zona de nord a Capitalei, pe un teren apartinind Aviatiei Utilitare.

„Exista un foarte mare interes pentru terenul de la Baneasa, mai ales pentru coltul de la Aviatia Utilitara, care este utilitara pentru cei care vor sa faca ceva pe-acolo. O sa-i predau lui Ludovic Orban macheta cu proiectul domnului Voiculescu, care vrea sa faca ceva pe-acolo", a afirmat Berceanu. El a adaugat ca Aviatia Utilitara si-a majorat recent capitalul social cu 600 de milioane de euro.

„Sint vreo 20 de grupuri care viseaza la aceste terenuri, printre care si Grivco, care a pus ochii pe 200.000 de metri patrati de la Aeroportul Baneasa", a spus Berceanu.