Liderul liberal a declarat ca a primit de la Presedintie raspuns negativ la solicitarea sa, din 19 februarie 2007, prin care cerea sa ii fie comunicate, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, copii ale act
Liderul liberal a declarat ca a primit de la Presedintie raspuns negativ la solicitarea sa, din 19 februarie 2007, prin care cerea sa ii fie comunicate, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, copii ale actelor de corespondenta oficiala transmise de la Administratia Prezidentiala catre ministere, agentii, alte autoritati ale administratiei publice centrale, regii autonome si societati comerciale cu capital integral de stat. "Conform raspunsului oficial primit de la Presedintie, nici un act de corespondenta al presedintelui nu este considerat ca document care poate fi cunoscut de cetateni. Nu pot accepta ca nici un cetatean al Romaniei sa nu aiba acces la documentele oficiale ale institutiei prezidentiale si, din acest motiv, voi actiona in instanta Administratia Prezidentiala pentru a obtine prin hotarare judecatoreasca accesul la aceste documente", a spus vicepresedintele liberal, citat de Mediafax. In raspunsul dat de Presedintie, ca urmare a solicitarii lui Orban, se arata ca sefului statului i-au fost adresate, in perioada 1 ianuarie 2005 - 1 ianuarie 2007, de catre persoane fizice sau juridice, 88.271 de petitii. Invocand faptul ca sunt documente clasificate, Presedintia i-a adus la cunostinta lui Orban ca nu ii pot fi comunicate copii ale actelor de corespondenta ale sefului statului. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.