Cozmin Gusa a mai spus ca a avut, sambata, consultari cu liderii locali ai PIN din care s-au desprins doua concluzii. "In primul rand, consideram ca demersul suspendarii lui Traian Basescu este un test de responsabilitate pentru partidele politice di
Cozmin Gusa a mai spus ca a avut, sambata, consultari cu liderii locali ai PIN din care s-au desprins doua concluzii. "In primul rand, consideram ca demersul suspendarii lui Traian Basescu este un test de responsabilitate pentru partidele politice din Romania. Consideram ca presedintele a incalcat grav Constitutia si orice alte negocieri politicianiste submineaza siguranta nationala a Romaniei", a spus liderul PIN. Gusa a tinut sa precizeze ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate, la cererea liderilor locali ai partidului. "A doua concluzie este legata de cererea liderilor PIN de a accepta candidatura la Presedintie in conditiile in care Traian Basescu isi va da demisia in urma suspendarii, asa cum a anuntat public. In consecinta, ii anunt pe liderii care il sustin pe Traian Basescu in demersurile sale si care erau ingrijorati ca acesta nu are contracandidat ca, de astazi, are un contracandidat", a declarat Gusa. El a sustinut ca trei motive au stat la baza acestei candidaturi: convingerea ca poate fi un presedinte mai bun decat Basescu; intentia de a stopa ascensiunea lui Gigi Becali si dorinta de a oferi tarii "un demers prezidential care inseamna normalitate si prosperitate".
Sandru: PNL ar trebui sa-l sustina pe liderul PIN
La randul sau, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a declarat ieri ca PNL ar trebui sa sustina candidatura lui Cozmin Gusa la Presedintie, in cazul in care nu va avea un candidat propriu. "Un partid care mi s-ar parea normal sa-l sustina pe Cozmin Gusa este PNL, in cazul in care nu vor avea un candidat. Cu PNL am fost parteneri in 2004 si impartasim aceeasi opinie despre Traian Basescu", a aratat vicepresedintele PIN. Totodata, Sandru a precizat ca PNL nu ar trebui sa-si puna un candidat pentru Presedintie deoarece liderul PNL este premier in momentul de fata. In context, Sandru a aratat ca, in conditiile candidaturilor deja cunoscute, Cozmin Gusa poate castiga alegerile prezidentiale.
Singurul de care Basescu se teme
"Daca ne uitam la ce ofera celelalte partide politice, vom vedea un Traian Basescu care ne-a demonstrat ca nu poate sa faca nimic pentru Romania, dar vrea sa faca totul pentru el. Mai avem, apoi, spre rusinea institutelor de sondare si a lui Traian Basescu, un Gigi Becali si avem din partea PRM eterrnul candidat Corneliu Vadim Tudor. In PSD, dupa informatiile pe care le am, vor fi doi posibili candidati: Mircea Geoana si Sorin Oprescu. In aceste conditii, Cozmin Gusa poate sa castige alegerile prezidentiale", a explicat Sandru, citata de Mediafax. Deputatul PIN a adaugat ca partidul sau va incerca sa convinga si alte organizatii politice, civice si sindicate sa sustina aceasta candidatura. "Pot sa va dau cel putin doua motive pentru care Gusa poate sa-l bata pe Traian Basescu: este singurul de care Basescu se teme si este singurul contracandidat care nu are nici o legatura nici cu coruptia si nici cu sistemul de dinainte de 1989", a mai spus Lavinia Sandru.(C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.