Romanii au cistigat fara sa forteze accidentari la Internationalele de la Ploiesti. Ca si la editiile precedente, in lipsa unor adversari de valoare, sportivii romani au dominat Internationalele de gimnastica de la Ploiesti. Din cele 12 medalii de aur acordate in concurs, 10 au revenit romanilor, exceptie facind doar bara fixa la masculin si sariturile la feminin.

Probleme cu Izbasa

Desi pornea ca favorita in intrecerea fetelor, Sandra Izbasa, accidentata usor la glezna, a fost nevoita sa se multumeasca doar cu o medalie de argint in proba de individual compus. Rolul de vedeta al celei de-a 50-a editii a revenit unei alte componente a lotului olimpic, Steliana Nistor. Dupa ce simbata reusise sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului la individual compus, sibianca si-a adaugat ieri, in palmares, alte trei medalii in finalele pe aparate: doua de aur (la paralele si birna) si una de argint (la sol). Tot trei medalii, una de aur (sol), una de argint (paralele) si una de bronz (sarituri), a obtinut si Aluissa Lacusteanu, in timp ce Cerasela Patrascu a cucerit argintul la sarituri.

Pentru ca a preferat sa-si menajeze glezna pentru Europene, Izbasa a decis sa-i cedeze locul la birna mai tinerei ei colege, Andreea Grigore. Aceasta s-a achitat bine de misiunea incredintata, terminind intrecerea pe locul 2. Chiar daca isi dorea sa concureze la Ploiesti, Catalina Ponor, sfatuita de conducerea FRG, a preferat sa faca doar o simpla demonstratie la birna.

Marocanul, fara rival la sol si sarituri

La masculin, Razvan Selariu a reusit sa-si apere cu succes titlul la individual compus, el obtinind ieri alte trei medalii: aur (la inele), argint (la sol) si bronz (la paralele). Tot cite o medalie din fiecare metal a cucerit si Flavius Koczi: aur (la cal cu minere), argint (la sarituri) si bronz (la bara fixa). Liderul lotului olimpic masculin, Marian Dragulescu, nu a avut practic adversar la cele doua aparate preferate - sol si sarituri -, unde a cucerit aurul. Din nefericire, Marocanul nu a reusit un exercitiu la fel de bun si la bara fixa, unde a ratat. Nici Daniel Popescu nu a „stapinit" calul cu minere, dar si-a luat revansa la paralele, unde a terminat pe primul loc, in timp ce Adrian Bucur a fost al doilea la inele.