Guvernul Romaniei are in pregatire un proiect de lege care prevede inlocuirea sefilor de servicii deconcentrate la fiecare schimbare de guvern, deoarece si acestea sunt posturi politice, chiar daca persoanele care ocupa functiile au dat concurs, a de
Guvernul Romaniei are in pregatire un proiect de lege care prevede inlocuirea sefilor de servicii deconcentrate la fiecare schimbare de guvern, deoarece si acestea sunt posturi politice, chiar daca persoanele care ocupa functiile au dat concurs, a declarat ieri deputatul PNL de Cluj Horea Uioreanu. "Noi am enuntat inca din 2004 ca anumite functii de la nivelul serviciilor deconcentrate la nivel judetean sa devina functii de demnitate publica si sa existe doar pe durata unui anumit guvern. Aceasta pentru a exista o reprezentativitate in teritoriu a Guvernului si sa nu mai existe vesnica harjoneala la fiecare remaniere de guvern", a sustinut Uioreanu, conform Mediafax. Potrivit liderului PNL, inlocuirile ar urma sa aiba loc o data la doi sau patru ani, in functie de schimbarea Guvernului. "A avut loc acum o remaniere, este un nou Guvern, cu alta structura. S-ar impune si o schimbare in teritoriu, pentru ca o parte din partidele din 2004 nu mai sunt la guvernare. Functiile au fost ocupate politic, chit ca au fost organizate concursuri, care au fost formale", a spus Uioreanu. De cealalta parte, liderul PD Buzau, deputatul Cezar Preda ii acuza de "primitivism politic" pe liberalii care ameninta cu schimbarea din functie a directorilor democrati din fruntea institutiilor descentralizare. Preda i-a numit pe liberalii dornici de schimbare a democratilor din functii odata cu iesirea PD de la guvernare "oameni fara nici un fel de pregatire". "Numai astfel de personaje nu pot respecta o meserie, un angajament si o cariera a unor adevarati profesionisti. Aceste actiuni iresponsabile scot inca o data in evidenta faptul ca liderii PNL copiaza in detaliu modelul pesedist si trateaza aceasta tara ca pe propria lor mosie", a afirmat Preda. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.