"Charles ne-a spus ca Bill Gates se pregateste si el sa mearga in spatiu", a declarat Iurcihin intr-o videoconferinta de presa, retransmisa in Rusia. "Altcineva va efectua un zbor cu Bill Gates. E pentru mine cea mai mare surpriza."
Space Adventures, firma din Statele Unite care organizeaza calatoriile in spatiu, a spus ca nu s-a vorbit pana acum de un proiect care sa il includa pe Bill Gates si ca nu are un contract cu miliardarul.
Charles Simonyi, un informatician in varsta de 58 de ani, de origine maghiara, care a facut avere la Microsoft in calitatea sa de coautor al celebrelor programe Word si Excel, a plecat sambata in spatiu si va reveni pe Pamant la 20 aprilie, insotit de echipajul aflat in prezent pe ISS - rusul Mihail Tiurin si americanul Michael Lopez-Alegria.
Simonyi a cheltuit circa 25 de milioane de dolari pentru a fi cel de-al cincilea turist gazduit pe statia orbitala, dupa americanii Dennis Tito (2001) si Greg Olsen (2005), sud-africanul Mark Shuttleworth (2002) si americana de origine iraniana Anousheh Ansari (2006).
Eric Andersen, patronul Space Adventures, societatea pionier in domeniul turismului spatial, a declarat ca va propune in curand o oferta extinsa incluzand un zbor in jurul Lunii la pretul de 100.000 de dolari.