Premierul Tariceanu s-a plins ieri, in fata comisarului european Franco Frattini, de faptul ca seful statului este vinovat pentru criza politica din tara.

Principala acuzatie enuntata in fata lui Frattini (foto): Traian Basescu este principalul responsabil de criza politica interna. „Romania este marcata de aceste actiuni ale presedintelui (demisia in cazul suspendarii sale de catre Parlament - n.r.) care mie imi dau impresia unei disperari care il face pe Traian Basescu sa caute solutii politicianiste ca sa isi pastreze scaunul", i-a spus Tariceanu oficialului european. Premierul i-a mai explicat lui Frattini ca presedintele s-a implicat in conflicte si lupte care au creat clivaje in societatea romaneasca. „Este regretabil ceea ce se intimpla pentru ca este afectata perceptia asupra Romaniei", a precizat Tariceanu. In privinta noului Guvern instalat la Bucuresti, Calin Popescu Tariceanu l-a asigurat pe Frattini ca toate actiunile convenite cu UE, reforma in Justitie, lupta impotriva coruptiei, vor fi duse la bun sfirsit.

Basescu: „Un gest de iresponsabilitate!"

Reactia Cotroceniului a aparut imediat. Intr-un comunicat, Administratia Prezidentiala „considera ca incercarea premierului de discreditare a presedintelui Romaniei, in contextul unei intilniri, la Zagreb, cu domnul Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar pentru Justitie, Securitate si Libertate, este o proba de iresponsabilitate politica. Administratia Prezidentiala apreciaza ca acest gest iresponsabil este unic in istoria postdecembrista a Romaniei si provoaca prejudicii nemeritate tarii."