Alesii de Bucuresti au lipsit ieri de la audientele pe care ar fi trebuit sa le acorde electoratului. Reprezentantii IPP sustin ca practica e frecventa.

Un steag decolorat de ploaie si vint, citeva ferestre putrezite si sparte, un bec ce atirna din tavan si praf cit cuprinde. Nici tipenie de om. Peisajul pare desprins din "Casa umbrelor" a lui Dickens, dar nu e decit imaginea fidela a biroului parlamentar de pe strada Dr. Staicovici 28 al fostului liberal, acum platformist, Claudius Mihai Zaharia. O noua zi de vineri in care deputatul PLD ar fi trebuit sa se afle la birou pentru a acorda audiente celor care l-au trimis in Parlament, adica electoratului.

Cazul peledistului Zaharia nu e unic, sustin reprezentantii Institutului de Politici Publice, ci e reprezentativ la nivelul intregii tari. Ieri, acestia au organizat un tur al citorva cabinete parlamentare din Bucuresti, pentru a verifica, la fata locului, cum arata acestea si daca alesii isi respecta sau nu programul de audiente. In absenta, cabinetul parlamentar al lui Zaharia a fost cotat cu un rating simbolic de patru pinze de paianjen.

Demersul IPP face parte dintr-un program mai amplu ce vizeaza reflectarea a activitatii senatorilor si deputatilor din 12 circumscriptii la nivel local.

Olteanu si Nastase, absentii de serviciu

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, sau fostul ministru al Agriculturii, Dan Motreanu, nu au fost nici ei de gasit la birou. In locul lor, doi consilieri angajati sa primeasca memoriile cetatenilor. Reclamatiile par insa sa ii ocoleasca pe cei doi din moment ce ultima audienta acordata de Olteanu a fost pe 27 martie, in timp ce Motreanu nu a mai intilnit nici el picior de alegator de prin februarie.

Nici fostul premier Adrian Nastase nu a fost de gasit la biroul sau parlamentar de pe Lipscani, la ora descinderii IPP. Deputatul PSD pare sa fi fost ieri foarte matinal, pentru ca potrivit unui consilier de-al sau, Nastase isi incheiase deja programul de intilniri cu alegatorii. De negasit a fost si deputata conservatoarea Daniela Popa. Angajatii de la sediul PC de pe Calea Victoriei nici nu stiau prea bine daca locatia este sau nu birou parlamentar. Atunci cind si-au dat seama de asta, au explicat biroul se afla de fapt in reparatii.

Marinescu, rara avis

Singurul parlamentar gasit ieri la sediu a fost democratul Marius Marinescu. Inconjurat de citeva asistente, acesta ne-a declarat ca lucra la un proiect de lege pentru ca romanii care-si pierdusera cetatenia inainte de 89 sa-si primeasca drepturile inapoi.

Articol aparut doar in editia online