Premierul australian John Howard a declarat ca persoanelor infectate cu HIV ar trebui sa li se refuze accesul in Australia, in calitate de refugiati sau imigranti. Howard a asemanat initiativa sa cu interdictia deja in vigoare referitoare la persoane
Premierul australian John Howard a declarat ca persoanelor infectate cu HIV ar trebui sa li se refuze accesul in Australia, in calitate de refugiati sau imigranti. Howard a asemanat initiativa sa cu interdictia deja in vigoare referitoare la persoanele bolnave de tuberculoza. O astfel de masura discriminatorie poate fi impusa cind este vorba despre ingrijorari privind siguranta publica, acesta fiind cazul in ceea ce priveste tuberculoza. Autoritatile sanitare australiene au declarat insa ca cele doua cazuri nu sint asemanatoare, deoarece tuberculoza este o boala contagioasa, ce se transmite prin aer, in timp ce SIDA este transmisibila, dar nu contagioasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.