Doi copii care traiesc in centre de plasament pleaca la studii universitare in America. Cristi si Ana Maria sint doi tineri de 18, respectiv 17 ani, care vor putea sa termine o facultate in alta parte decit in Romania. Printr-un parteneriat intre Fundatia „Sfinta Macrina", care i-a adapostit pe cei doi timp de citiva ani, si ONG americana Cherish Our Children International (COCI), copiii au primit cite o bursa integrala de studii in New York, respectiv Chicago.

Parintele Gabriel Cazacu, directorul executiv al Fundatiei „Sfinta Macrina", spune ca cei doi, ca si ceilalti copii din centru, au rezultate foarte bune la invatatura si ca „acesta este doar inceputul colaborarii cu cei de la COCI, vor mai pleca in urmatorii ani si alti copii, ei sint primii". El a mai spus ca deocamdata au doar finantarea asigurata, inca nu se stie exact unde vor studia copiii, urmind a avea loc interviurile cu universitatile americane.

Ambii copii spun ca dupa absolvirea cursurilor in SUA vor sa se intoarca in Romania, pentru a-si face un viitor aici. (O.C.)