Dupa ce a fost pus oficial sub acuzare in dosarul "Privatizarilor", fostul ministru al Economiei si Comertului a fost invinuit oficial si in dosarul Hidroelectrica. El va fi audiat astazi la Parchetul General, suspectat fiind de savarsirea inractiuni
Dupa ce a fost pus oficial sub acuzare in dosarul "Privatizarilor", fostul ministru al Economiei si Comertului a fost invinuit oficial si in dosarul Hidroelectrica. El va fi audiat astazi la Parchetul General, suspectat fiind de savarsirea inractiunilor de subminarea economiei nationale, complot si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Urmarirea penala a fost declansata la data de 3 aprilie, alaturi de Seres fiind cercetate si persoane din conducerea ANRE si Hidroelectrica, care ar fi facut parte dintr-un grup organizat in perioada 2002-2003 in scopul efectuarii unor afaceri oneroase.
Seres este urmarit penal, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare, si in dosarul "privatizarilor". Potrivit anchetatorilor, folosindu-se de functiile sale, Seres ar fi contribuit "intelectual si material" la culegerea, obtinerea si transmiterea de date si informatii confidentiale, secrete economice si comerciale care prin caracterul si importanta lor au fost de natura sa pericliteze securitatea statului, privind societatile comerciale din domeniul strategic al economiei aflate in portofoliul MEC - OPSPI, precum si din domeniul elaborarii proiectelor de acte normative aflate in procedura de adoptare la nivelul Guvernului Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.