Premierul a lasat noul guvern pentru o „vizita de lucru" la Dacia, unde a insistat ca nu va renunta la taxa de prima inmatriculare.

Dupa ce a anuntat componenta noului Executiv, premierul Calin Popescu Tariceanu a dat ieri fuga la Automobile Dacia, ca sa le explice muncitorilor ca taxa de prima inmatriculare le protejeaza locurile de munca. El a aratat ca masura stimuleaza industria auto interna si impiedica importul de masini uzate, care polueaza. „Vreau sa va spun ca inca nu se intelege ca taxa asta de prima inmatriculare - impropriu denumita asa - are doua componente principale, de protectie a mediului, ca sa nu aducem toate gloabele astea care polueaza, si pentru o industrie auto pe care avem interesul sa o protejam. Toate locurile de munca, tot ce e valoare adaugata e mai important decit sa aducem vechituri din alte tari", a spus Tariceanu in fata muncitorilor de la Dacia.

Premierul nu vrea talcioc

Dupa incheierea vizitei de lucru, Tariceanu a reluat ideea ca nu va renunta cu nici un chip la taxa. „Nu ma intereseaza o piata pe care exceleaza samsarii de masini vechi si nu voi fi flexibil in aceasta privinta. Ma intereseaza situatia locurilor de munca, nu ce se intimpla la talciocul de simbata", a spus Tariceanu.

Dacia a fost singurul producator de masini care a laudat taxa de prima inmatriculare, printr-o declaratie publica a directorului sau general, François Fourmont.