Istoria intalnirilor de anul trecut dintre Rapid si Steaua s-a repetat si duminica seara, la confruntarea dintre cele doua echipe desfasurata in Giulesti. Adica, trupa lui Razvan Lucescu a lasat impresia unei superioritati, iar Steaua a umflat pot
Istoria intalnirilor de anul trecut dintre Rapid si Steaua s-a repetat si duminica seara, la confruntarea dintre cele doua echipe desfasurata in Giulesti. Adica, trupa lui Razvan Lucescu a lasat impresia unei superioritati, iar Steaua a umflat potul. In sezonul trecut, rapidistii au luat patru puncte din sase in dubla confruntare cu ros-albastrii din campionat, la final cei care au primit medaliile de campioni au fost jucatorii lui Olaroiu, iar in Cupa UEFA, giulestenii, conform propriilor declaratii, au dominat trei reprize din patru, dar mai departe a mers tot Steaua. Duminica, Rapid a condus cu autoritate meciul, dar punctele au plecat in Ghencea, gratie unor gafe incredibile ale portarului Coman, de regula "ingerul pazitor" al lui R. Lucescu. Steaua a regasit victoria in deplasare exact cand avea mai mare nevoie, dupa ce suporterii au refuzat sa vina in Giulesti sa-si sustina favoritii, si a facut un pas inainte in batalia pentru locul doi, care este insa departe de a fi incheiata, mai ales ca acest loc este ocupat de CFR Cluj.
La finalul partidei, declaratiile au fost decente, pe masura prestatiei din teren, iar jucatorii, tinuti in frau de un autoritar Lubos Michel, nu s-au aruncat, ca alte dati, in jigniri si mistouri ieftine. "Ne-au batut in seara asta, desi nu au fost peste noi. Suntem dezamagiti si noi, si conducerea, si suporterii, toata lumea. Ne-am facut singuri meciul greu si a trebuit sa alergam mereu dupa egalare. Noi acum asteptam orice pas gresit al adversarilor, pentru ca suntem la cinci puncte de locul doi. Lupta nu e incheiata, inca se joaca, pentru ca in acest retur au fost multe surprize", a spus capitanul Rapidului, Vasile Maftei. Omologul sau din Ghencea, Mirel Radoi, care a jucat aproape o ora cu o entorsa la genunchi, a preluat putin din discursul religios al nasului Gigi Becali. "Nu am pierdut niciodata cu Rapid cand am jucat de Paste. A fost un meci frumos, spectaculos, cu rasturnari de scor, dar sunt bucuros ca am luat toate cele trei puncte foarte importante. Lupta pentru locul doi se da tot in trei: noi, impreuna cu Rapid si CFR. Mai sunt destule etape si se vor mai pierde puncte. Trebuie sa castigam si etapa viitoare (n.r. - cu Dinamo in Ghencea), pentru ca altfel cele trei puncte de asta seara nu sunt asa de valoroase. Va trebui sa castigam pentru suporterii nostri, care azi au lipsit", a spus Radoi.
"Fotbalul este nedrept, ati vazut in aceasta seara cat de nedrept este. Am dominat, am jucat mai bine, am avut mai mult de 60 la suta posesia mingii, dar din pacate au fost niste greseli inimaginabile, pentru jucatori de mare valoare cum sunt Coman si cei din aparare. Imi pare rau, regret toate acestea, dar asta este viata", a comentat George Copos, care, inainte de a vorbi cu presa, l-a pus la zid mult mai dur pe portarul Rapidului intr-o discutie cu fanii. Cosmin Olaroiu a vornit pret de cateva secunde la conferinta de presa, parasind sala atunci cand un fan giulestean i-a spus ca au castigat cu arbitrii. "Fotbalul este injust. E greu sa spun ca am fi meritat sa castigam, dar cu siguranta nu ar fi trebuit sa pierdem. Nu este corect, dar asta este fotbalul. Noi, in final, suntem cei care ne-am batut. Dezamagirea e destul de mare si cand stii ca ai facut tot e greu sa accepti o infrangere. Va trebui sa nu renuntam la lupta. Campionatul se termina pe 23 mai", a spus R. Lucescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.