Sofia a remis Bruxelles-ului un bilant de 297 de condamnari definitive in procese pentru coruptie, 1706 de anchete incheiate in cazuri de coruptie si 599 de inculpari in cazul a 705 persoane in ultimele sase luni, declara, la finalul saptamanii trecu
Sofia a remis Bruxelles-ului un bilant de 297 de condamnari definitive in procese pentru coruptie, 1706 de anchete incheiate in cazuri de coruptie si 599 de inculpari in cazul a 705 persoane in ultimele sase luni, declara, la finalul saptamanii trecute, ministrul de Interne bulgar, Rumen Petkov, raportand solutionarea a 91,5% din crimele comise in intervalul octombrie 2006-martie 2007.
Desi oficialii de la Bruxelles nu au formulat o pozitie oficiala cu privire la evaluarea autoritatilor de la Sofia, presa bulgara relata, ieri, ca raportul expediat pe adresa Comisiei Europene nu a avut efectul pozitiv scontat.
Progresele inregistrate de Bulgaria incepand din octombrie 2006 in domeniul Justitiei nu sunt satisfacatoare, a declarat, sub acoperirea anonimatului, o sursa din cadrul Executivului comunitar, potrivit Dnevnik. In unele domenii, precum combaterea crimei organizate si a coruptiei, Sofia a pierdut mult din elan, a adaugat oficialul european, avertizand autoritatile de la sud de Dunare ca nu trebuie sa interpreteze tacerea Comisiei drept un semn bun.
Admisa in spatiul comunitar la 1 ianuarie 2007, odata cu Romania, Bulgaria este monitorizata, in prezent, de Comisia Europeana, in special in ceea ce priveste reforma justitiei, obligandu-se sa expedieze regulat Executivului comunitar evaluari referitoare la progresele inregistrate in acest domeniu. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.