Cind cadeau muntii pe Valea Oltului, l-ati vazut la PRO TV. Acum, cind televiziunea Romantica arunca in aer un format interactiv, Radu Nechit prezinta stirile, „Jurnalul public".

Cum e asta? Stiri la Romantica? Mi se par inutile.

Nu, dimpotriva. Sint o gramada de stiri bune pentru Romantica. Important este ca ele sa fie „traduse"...

„Traduse"?

„Traduse" pe limba publicului Romantica, femeia 35 plus, femeia care poate nu e la curent mereu cu ce se intimpla in politica, demisii, demiteri... Noi incercam sa le „traducem" pe intelesul lor.

Tot nu inteleg.

Sa le rescriem pe intelesul lor. Nu folosim termeni uzuali, gen „motiune de cenzura", ci spunem ce este, cine este „motiunea".

E nevoie de „traducere"?

Credem ca este o bariera intre lumea politica si publicul nostru. Este o lume guvernata de barbati care tind sa ignore nevoile femeilor. Nu este un jurnal clasic.

Inteleg, dar tot un barbat conduce si stirile Romantica.

Colegii spun ca sint carismatic.

Carismatic sau nu, barbatul e barbat.

De ce am fost ales in rolul asta? Asta ma depaseste, la asta ar trebui sa raspunda cei care m-au distribuit in acest rol. Eu cred ca am experienta in zona stirilor. Am facut stiri, am prezentat stiri. Iar Romantica sper eu ca va atinge felurite tipuri de public.

Cum „lucreaza" carisma?

Daca te astepti sa spun ca lucrez mult si fac actorie, te voi dezamagi. Nu fac asta! Sa fie ceva nativ?

Cum vor fi stirile?

Vom prelua din fluxul Realitatii TV, vom aduna propriile noastre stiri. Vom lucra impreuna cu telespectatorii. Si ei vor fi intrebati. De aceea, stirile noastre vor fi numite „Jurnalul public".

Nu e prea complicat? Si traducere, si interactivitate?

Nu, deloc. Glasul publicului nu se aude la stiri. Fiecare individ are o experienta profesionala, personala, a rudelor, a cunostintelor ce au trecut prin acelasi tip de experiente ce fac stirile zilei respective. El isi spune parerea. Interactivitatea asta va reduce la minimum si lucrul meu cu prompterul. Eu avind nevoie de o libertate maxima de judecata si de exprimare. Ma voi implica in scrierea stirii, in punerea pe ecran... vom pune accent pe imagine si montaj mult. Vrem sa ne permitem si o artisticarie pentru a ajunge la sufletul telespectatorului.

Cum e o stire?

Citesc o stire si printre rinduri. Fiindca simplul fapt ca scrii e un semn ca stirea a trecut printr-un filtru. Nu vom scapa de filtrul subiectiv niciodata. Stirea e un simplu suport pentru subiectivitatea fiecaruia. Obiectivitate nu exista.

A „cazut" vreodata vreo stire linga tine?

Ma impresioneaza stirile in care sint implicati copiii. Fiindca nu pot fi indiferent. Am o fetita de patru ani.