Scoala cu clasele I-VIII din comuna Gostavatu, aflata in sudul judetului Olt, demareaza un proiect de mediu, "Salvati natura, salvati copiii si comunitatea", prin intermediul caruia intentioneaza sa stimuleze comunitatea in ceea ce priveste mediul inconjurator.

Scopul acestui proiect este ecologizarea zonei prin implicarea satenilor, dar mai ales a copiilor. Cinci cadre didactice impreuna cu directoarea Camelia Druga sunt hotarate sa implice intreaga comunitate pentru o mai buna protejare a mediului.
Amenajarea unei gropi de gunoi ecologice, pliante, afise, dar si o statie radio, acestea sunt doar cateva din actiunile pe care le vor demara profesorii impreuna cu elevii.
Proiectul a fost conceput deja, deci primul pas a fost facut. Este de laudat aceasta initiativa, mai ales ca este luata de cei din mediul rural, cadrele didactice beneficiind si de sprijinul Primariei din comuna. "Noi speram ca oamenii sa inteleaga cat de important este sa-si creasca copiii intr-un mediu curat si sa ne ajute in atingerea scopului propus", a spus Oprica Neacsu, coordonator de proiect.