Un ofiter de politie judiciara de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Arges a fost trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Daniel Constantin Ge
Un ofiter de politie judiciara de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Arges a fost trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Daniel Constantin Georgescu a luat bani si bunuri de la mai multe persoane carora le-a promis ca ii "ajuta" in dosarele in care erau cercetati. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Constantin Georgescu a fost trimis in judecata pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita, trafic de influenta si complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in scopul de a ascunde savarsirea unei fapte de coruptie. Alaturi de politist, a mai fost trimis in judecata si administratorul unei societati comerciale din localitatea Mihaesti (judetul Arges), Ion Tanase, pentru dare de mita si cumparare de influenta. Anchetatorii au stabilit ca, in cursul anului 2005, ofiterul a cerut de la persoana care l-a denuntat bani si bunuri (materiale de constructii) in valoare totala de 17.000 de lei (aproximativ 4500 de euro). In schimb, politistul a promis denuntatorului ca va obtine o solutie de netrimitere in judecata in cauzele in care acesta era cercetat. Totodata, pentru a justifica bunurile primite, au fost falsificate mai multe chitante, care au fost prezentate anchetatorilor, ca probe in apararea sa. In aceeasi perioada, ofiterul a primit de la Ion Tanase (cercetat in mai multe cauze penale) 15.000 de lei (aproximativ 4000 euro) si o garnitura de mobila in valoare de 3800 de lei (aproximativ 1000 euro) pentru a "influenta" un procuror de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti sa dispuna o solutie favorabila. De asemenea, in schimbul garniturii de mobila, Georgescu i-a mai promis ca ii va imbunatati situatia juridica in cauzele instrumentate de el. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Pitesti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.