UCM Resita va juca finala Challenge Cup la handbal. Antrenorul Aihan Omer a reusit aceasta performanta dupa ce a scris istorie cu Fibrex Savinesti sau HCM Constanta.

Numele lui Aihan Omer (foto) a devenit sinonim cu performanta. Fie ca s-a aflat pe banca tehnica a echipei masculine de handbal Fibrexnylon Savinesti sau a antrenat pe HCM Constanta, Omer a reusit sa scrie istorie. Cistigator a cinci titluri nationale (unul cu Minaur, doua cu Fibrexnylon Savinesti si doua cu HCM Constanta) si sase cupe ale Romaniei, Omer a fost tehnicianul care a calificat, pentru prima data in istorie, o echipa masculina romaneasca - Fibrexnylon Savinesti - in grupele Ligii Campionilor. Tot el a reusit acum sa faca din UCM Resita o formatie de temut nu doar in campionatul intern - unde Steaua (invinsa atit in tur, cit si in retur) si Dinamo (egal in tur si infringere in retur) i-au cazut victime -, ci si in Europa.

Finala la debut european

In toamna, la numirea sa pe banca tehnica a Resitei, Omer cerea timp, spunind ca in trei ani va face in Banat o echipa de top, care sa se bata de la egal la egal cu numele mari ale handbalului. Rezultatele se intrevad insa mai repede decit se astepta chiar si antrenorul. Debutanta in cupele continentale, UCM Resita a reusit sa se califice in finala Cupei Challenge, dupa ce i-a eliminat in semifinale pe polonezii de la Zaglebie Lubin. Plecati din postura de outsideri, dupa egalul obtinut pe teren propriu, 32-32, elevii antrenorului Aihan Omer au dat peste cap calculele specialistilor, impunindu-se in retur cu scorul de 37-36.

Urmeaza Drammen

ĄChiar daca rezultatul din tur nu ne avantaja, am crezut in victorie pina in ultimul moment al jocului, iar asta ne-a ajutat. Baietii au facut un meci mare si au obtinut biletele pentru finala", a declarat Aihan Omer. In finala, Resita va intilni formatia norvegiana Drammen, partidele fiind programate pe 21/22 aprilie, respectiv 28/29 aprilie. ĄDrammen este o superechipa. In vara, cei de la Drammen si-au adus toti handbalistii norvegieni care jucau in strainatate, de la Barcelona si din alte colturi ale Europei. Cu toate acestea, noi nu ne speriem de numele adversarului si vom juca de la egal la egal cu ei", a concluzionat tehnicianul resitenilor.