Tariceanu s-a afisat cu „solutia imorala" dupa divortul de PD, in timp ce Basescu a experimentat sloganul „Singuri impotriva tuturor" in mijlocul galeriei rapidiste.

Fotbalul se rasfata pe micile ecrane, face ratinguri pantagruelice si creeaza personaje publice din saltimbanci gen Gigi Becali sau Mitica Dragomir, are tot mai multi bigoti care i se inchina cu ostentatie, astfel ca politicienii nu pot sa ignore magnetismul a ceea ce unii futurologi asociaza cu termenul religie. Politica si fotbalul si-au dat inca o data pase duminica seara. Premierul Tariceanu s-a aratat in fata electoratului dupa ce a dat cartonas rosu PD-ului, redescoperindu-si brusc copilaria visinie pentru a testa „solutia imorala" de-a stinga conservatorului George Copos. De partea cealalta, desi a decretat ca este stelist, presedintele Traian Basescu a testat sloganul „Singuri impotriva tuturor", asezindu-se pentru un dus electoral in mijlocul galeriei rivale, care se ghideaza dupa acest slogan. A fost singurul suporter ros-albastru, ceilalti 34 fiind la tribuna VIP, daca fiica cea mica, Elena, sau incruntarea SPP-istilor nu a mai deturnat citiva giulesteni.

Nu a fost decit un nou episod al luptei dintre palate, faza pe fotbal, din moment ce Basescu a gasit drumul spre stadion abia la pauza, dupa ce toate televiziunile il prezentasera in extenso pe omul zilei de 1 aprilie, Calin Popescu Tariceanu, intr-o ipostaza familiara mai degraba presedintelui-jucator de la Cotroceni. Paradoxul a facut ca Basescu sa ajunga duminica seara fara acoperis deasupra capului si cu fiica Elena sacrificata printre coji de seminte tocmai la stadionul pe care l-a modernizat, cu bani de la buget, in mandatul sau de ministru al Transporturilor. Mai mult, la oficiala s-au aflat fostul sau partener de sprit si, probabil, mult doritul adversar in turul doi al prezidentialelor, Gigi Becali, de care a divortat oficial din prea multa dragoste portocalie pentru premierul Tariceanu. Se intimpla anul trecut, cind, dupa o mutare inteligenta a pionului la meciul de sah dintre romanul Dieter Nisipeanu si bulgarul Veselin Topalov, a refuzat sa mai apara de-a dreapta lui Jiji, in semn de protest fata de faptul ca premierul fusese numit „Very Important Papagal", desi inca de pe atunci Basescu nu se simtea confortabil nici de-a stinga lui Tariceanu. Din peisajul de duminica seara a lipsit Mircea Geoana, si el un purtator frecvent de fular visiniu, dar greseala consilierilor de imagine ar putea fi compensata saptamina viitoare. Steaua va juca impotriva rivalilor de la Dinamo, astfel ca nu ar fi exclus, in virtutea jocului de glezne pe care PSD il face in aceste zile, ca Adrian Nastase sa scoata din vreun ungher parasit din Zambaccian fularul alb-rosu de dinamovist, ramas mostenire de la matusa Tamara, care in ultimul timp a fost folosit de Dana doar pentru a sterge de praf colectia de tablouri.