Pentru vacanta de vara, Autoritatea Nationala pentru Tineret pune la dispozitia elevilor, studentilor, tinerilor si profesorilor aproape 7.000 de locuri de cazare in centrele de agrement si in reteaua Youth Hostel.

Cu cel mult 43 de lei pe zi, tinerii insotiti de cadrele didactice pot pleca in tabere tematice la munte sau la mare, incepind cu luna iunie. Autoritatea Nationala pentru Tineret ofera aproape 7.000 de locuri de cazare in 65 de centre de agrement din care 25 sint introduse in reteaua Youth Hostel. Toata vacanta de vara vor fi distribuite 13 serii in centrele de agrement care vor beneficia de serviciile animatorilor de vacanta. De exemplu, taberele din judetul Bacau vor fi de fapt tabere internationale de limba engleza, la Corbeni, din judetul Arges, va fi o tabara de jurnalism, iar la Nucsoara, de cantonament sportiv si de orientare turistica si turism montan. In Buzau, la Poiana Pinului si Monteoru, vor fi tabere de dans, de literatura, arta fotografica si de design vestimentar.

Aventurile in echipa, cele mai ieftine

Pretul unei zile de cazare porneste de la 35 de lei si, in functie de destinatia aleasa, acesta nu depaseste 43 de lei. Cele mai scumpe locuri in tabere sint la Eforie Sud, unde pretul unui sejur este de 485 de lei, insa au ca tematica Integrarea europeana si Managementul proiectelor.

La Busteni, un sejur in tabara tematica de dans de vara costa 348 de lei, iar la Predeal, un loc in tabara Outdor team aventure se poate ocupa in orice serie cu 162 de lei. In judetul Dimbovita, la Stejarul, elevii vor fi initiati la inot cu aproape 280 de lei, in una dintre cele zece perioade in care se organizeaza tabara tematica.

Animatii la comanda

„Inca de acum doi ani s-au facut primele tabere tematice, insa de anul trecut am inceput sa le organizam cum trebuie. Pentru petrecerea timpului cit mai agreabil am reusit sa le dam tinerilor conditii din ce in ce mai bune de cazare, plus ca au fost contractati si animatori profesionisti", explica presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely. Tinerii care au aceleasi hobby-uri „sint adunati la un loc, plus ca au fost invitati profesionisti din toate domeniile, in fotografie, jurnalism sau speologie care sa le tina discursuri", dupa cum spune presedintele ANT.