Cozma a contestat la jumatatea lunii martie, la Judecatoria Sectorului 5, refuzul judecatorului delegat la penitenciarul Rahova de a-l muta intr-un regim de detentie semideschis. In cererea lui de a fi trecut din regimul de detentie inchis intr-unul
Cozma a contestat la jumatatea lunii martie, la Judecatoria Sectorului 5, refuzul judecatorului delegat la penitenciarul Rahova de a-l muta intr-un regim de detentie semideschis. In cererea lui de a fi trecut din regimul de detentie inchis intr-unul semideschis, Cozma mentiona ca a executat peste noua ani din cei zece la care a fost condamnat si ca in aceasta perioada a fost evidentiat si recompensat de mai multe ori. De asemenea, Cozma mai arata ca a desfasurat - si mai practica inca - activitatile socio-educative stabilite prin programul Ministerului Justitiei. Potrivit Rompres, prin hotararea din 26 februarie 2007, judecatorul delegat la Penitenciarul Rahova considera ca regimul initial de executare a pedepsei a fost stabilit in mod corect, iar gravitatea infractiunilor pentru care a fost condamnat Miron Cozma nu impune includerea intr-un regim mai usor de detentie. Regimul semideschis de inchisoare permite celui incarcerat sa viziteze alti detinuti sau sa execute munca fara supraveghere din partea gardienilor. Termenul la care expira condamnarea la inchisoare a lui Miron Cozma este 2 decembrie 2007.
Cerere respinsa
Tribunalul Bucuresti a respins in luna februarie cererea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma, in urma recursului facut de procurori, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 admisese propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova de eliberare conditionata a acestuia. Atunci, membrii comisiei au invocat comportamentul acestuia in relatiile cu personalul Penitenciarului, relatiile neconflictuale cu ceilalti detinuti si interesul deosebit pentru activitati religioase si sportive.
Unul dintre magistratii Tribunalului Bucuresti care a judecat cererea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma a considerat ca acestuia i s-a inlaturat "dreptul de a beneficia de liberare conditionata inainte de executarea pedepsei", magistratul avand opinie separata in decizia completului de judecata. Acesta afirma ca fostul lider al minerilor ar trebui eliberat pentru ca a indeplinit conditiile, "a fost staruitor in munca, disciplinat si a dat dovezi de indreptare". Mai mult, judecatorul arata, in opinia separata, ca Miron Cozma a executat aproape in totalitate pedeapsa, noua ani din zece, timp in care acesta a fost sanctionat o singura data si recompensat de 56 de ori pentru comportament exemplar. Totodata, potrivit Mediafax, magistratul considera ca fostul lider al minerilor a fost condamnat pentru fapte grave, "dar gravitatea acestora si imprejurarile in care au fost savarsite a fost avuta in vedere la individualizarea pedepselor aplicate". (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.