"Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza fata de continuarea presiunilor facute prin intermediul Justitiei la adresa unor jurnalisti care deranjeaza Puterea. Acesta este si cazul lui Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului <<Gardianul>>
"Uniunea Sindicala MediaSind protesteaza fata de continuarea presiunilor facute prin intermediul Justitiei la adresa unor jurnalisti care deranjeaza Puterea. Acesta este si cazul lui Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului <<Gardianul>>, jurnalist de investigatie sub semnatura caruia au fost publicate pana acum zeci de anchete ce vizau coruptia din Romania, chemat la Departamentul National Anticoruptie, pentru a-i fi prezentat un dosar in care figureaza ca urmare a unei plangeri penale facute de un om de afaceri sirian, dosar tergiversat de aproape doi ani de zile.
U. S. MediaSind isi manifesta dezacordul in ceea ce priveste folosirea unor astfel de dosare ca instrumente impotriva libertatii presei si ca mijloace de a pune botnita ziaristilor incomozi, cazul lui Alecu Racoviceanu nefiind primul de acest fel in Romania ultimilor ani.
Uniunea Sindicala MediaSind solicita incetarea acestor practici de trista amintire si cere Departamentului National Anticoruptie, precum si celorlalte institutii cu atributii specifice in domeniul luptei anticoruptie sa-si argumenteze cu seriozitate si profesionalism dosarele, indiferent daca acestea vizeaza jurnalisti sau simpli cetateni. In acest sens, si pozitia Federatiei Internationale a Jurnalistilor este extrem de clara, Secretarul General al organizatiei, Aidan White, atentionand autoritatile de la Bucuresti in nenumarate randuri sa inceteze presiunile impotriva jurnalistilor si sustinand ca <<oricarui jurnalist, chiar daca este acuzat intr-un caz, trebuie sa i se respecte prezumtia de nevinovatie, mai ales de catre oficialii Justitiei>>.
Precizam ca situatia in care se afla directorul cotidianului <<Gardianul>> a fost adusa la cunostinta Federatiei Europene a Jurnalistilor si Federatiei Internationale a Jurnalistilor, urmand a fi consemnata in <<Raportul de tara pe probleme mass-media>>, document pe care MediaSind il transmite anual institutiilor europene".
Presedinte U.S. MediaSind,
Cristi Godinac


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.