"ANAF va realiza un sistem informatic integrat cu Ministerul Muncii, Casele de Pensii, Casele de Sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, printr-un proiect cu Banca Mondiala care ne va ajuta sa administram unitar contributiile sociale. In
"ANAF va realiza un sistem informatic integrat cu Ministerul Muncii, Casele de Pensii, Casele de Sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, printr-un proiect cu Banca Mondiala care ne va ajuta sa administram unitar contributiile sociale. Inainte de a face sistemul informatic, trebuie sa unificam baza de impozitare a contributiilor ca sa fie administrarea mai usoara", a declarat, pentru NewsIn, presedintele interimar al ANAF, Daniel Chitoiu (foto). Sistemul integrat, realizat pina la finele lui 2008, va fi on line, astfel incat contribuabilii sa poata depune declaratiile fara a mai face drumuri la administratiile financiare, iar lucratorii Fiscului sa poata verifica, in timp real, daca s-au efectuat obligatiile de plata la buget. "Vom sti, in orice moment, daca salariatii unei fabrici si-au platit contributiile, iar ei nu trebuie sa mai declare peste tot si sa stea la cozi la fiecare, la casa de pensii, de sanatate, la ANAF", a explicat Chitoiu. Componente ale proiectului au fost deja realizate, in ultimul trimestru al anului trecut si in primul trimestru din 2007, cu bani care provin din imprumuturi externe contractate de catre Ministerul Finantelor. Alte parti din acest program vor fi realizate cu ajutorul Bancii Mondiale, in cadrul unui proiect care va fi semnat in iunie 2007, dupa cum a estimat presedintele interimar al ANAF. Chitoiu a explicat ca numarul personalului alocat pentru controale in teren s-ar reduce semnificativ daca ar exista un sistem informatic integrat si, in acest fel, inspectorii ar putea realiza analize de risc pentru combaterea evaziunii fiscale. Un al doilea proiect pentru imbunatatirea administrarii vizeaza crearea unui sistem informatic integrat cu notariatele si cadastrul, astfel incat toate tranzactiile imobiliare sau proprietatea sa poata fi urmarite on line. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.