Basescu atentioneaza ca "Guvernul care va fi propus spre investitura este compus din PNL si UDMR, doua formatiuni care detin, in actuala configuratie a Parlamentului Romaniei, numai 22 % din numarul total de mandate". Presedintele insista: "Un execut
Basescu atentioneaza ca "Guvernul care va fi propus spre investitura este compus din PNL si UDMR, doua formatiuni care detin, in actuala configuratie a Parlamentului Romaniei, numai 22 % din numarul total de mandate". Presedintele insista: "Un executiv ultra-minoritar, PNL-UDMR, nu poate fi validat decat cu voturile actualei opozitii, ceea ce va slabi coerenta actiunii guvernamentale, in conditiile in care partidele de opozitie nu intentioneaza sa-si asume o noua majoritate parlamentara, alaturi de PNL si UDMR". El sustine ca, astfel, "exista riscul unei rupturi grave intre forumul legislativ si societatea romaneasca", apreciind ca "buna functionare a sistemului democratic poate fi asigurata fie prin asumarea transparenta a unei noi majoritati politice, fie prin intoarcerea cat mai grabnica la vointa suveran exprimata prin votul cetatenilor romani". "La 1 aprilie 2007, fostul prim-ministru al Aliantei <<Dreptate si Adevar>> a luat decizia unilaterala de a scoate din Executiv ministrii Partidului Democrat. Prin aceasta masura, componenta politica a Executivului a fost radical modificata, astfel incat legitimitatea democratica a noii formule de guvernare nu mai respecta vointa electoratului, asa cum a fost ea exprimata cu ocazia scrutinului din 2004". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.