In cazul Romaniei, din pacate contemporane cu noi, clocesc patimi si mai devastatoare, alimentate de eroine cu piepturi corozive. Monica Macovei a ajuns patlagica discordiei in scandalurile privind soarta Aliantei DA. Elena Udrea a ocupat abuziv Pala
In cazul Romaniei, din pacate contemporane cu noi, clocesc patimi si mai devastatoare, alimentate de eroine cu piepturi corozive. Monica Macovei a ajuns patlagica discordiei in scandalurile privind soarta Aliantei DA. Elena Udrea a ocupat abuziv Palatul Cotroceni ca Ana Ipatescu "Lascar Catargiu". Toata ciorovaiala din zilele urmatoare, ca s-or duce luptele pe la CSAT, prin Pipera, pe la Golden Blitz si aiurea, se vor da pentru fitele si ambitiile celor doua paunite.
In cazul Aliantei, care sta sa reinvie din propria cenusa, un singur ghimpe sta in calea fericirii lor: Monica, Xena, printesa dreptatii cu breton. In adunarea conspirativa de la Craiova, de ieri, totii ministrii PD ai Guvernului Tariceanu - Berceanu (gazda), Boc, Videanu, Gheorghe Barbu, Sulfina (idem), Boagiu si Blaga - a fost cautata o singura solutie, cum sa scape de Macovei, ca sa-si scape portofoliile. Nu demnitatea de ministru ii framanta, ci lipsa ei. De aceste locuri in cabinet depinde protectia afacerilor din teritoriu, si miile de functii administrative si politice. Cum stim foarte bine, toti primarii si sefii de directii din teritoriu stau sa baleteze ca lebada pe hambar, dupa cum bate vantul politic. Pleaca partidul de la guvernare, sa fie sanatos, vine altul, eu de-aici nu ma clintesc. Nici PNL nu este mare amator de revolutie. Chiar daca si-ar dori sa ocupe locurile PD in Guvern, stiu si ei foarte bine ca, in compensatie, vor trebui sa faca frumos la PSD. Si PSD cere banii inainte, tovaraseste. Sincer, ati vazut vreo data un soarece sa abandoneze silozul la comanda politica? Ei, toata aceasta masa de manevra pune presiune pe liderii din Bucuresti: Daca ne lasati singuri, fara protectie politica, adica fara garantii in afaceri, sa va spalati pe cap cu Macovei. (Poate sa sasaie orice gasca din Bundestag in aparare mamei justitiei romanesti, cand este vorba de parale: usss!)
PD isi va pastra ministerele, chiar daca vor fi nevoiti sa-i satisfaca moftul lui Tariceanu de a retrage din guvern mahalagiii de serviciu. Calin va fi lasat sa trambiteze aceasta victorie asupra nimanui ca un sut in turul presedintelui. Si unde-l doare mai rau pe Basescu, decat in Macovei?
In cazul Cotroceni e mai trist. Elena lu' Cocos a reusit sa zburataceasca poiata de sacrificiu al lui Traian. Daca te cocoti pe gard la Cotroceni zici ca a lovit aviara in plin. De lantul cainelui nu mai atarna nimeni: "Atentie, Medar!", a ramas afisat pe cusca. Il vezi pe Basescu aruncand seminte in vant in directia unui clapon imaginar: "Si tu, Claudiu". Apoi, trece pe langa trocul lui Blaga si isi aranjeaza freza in apa tulbure. Priveste pe cotetul principal, buha lui Iliescu isi lumineaza fata. Mototoleste o nota de plata roz: "Adriana, sa sti ca nimic nu a fost adevarat!" Aude din spatele palatului un miorlait prietenos. Nu da coltul: "Ba' Stolo, daca mai faci scandal te dau la musca".
Din aceasta singuratate existentiala se va naste o noua cardasie de sa salte camasa de pe presedinte si premier. Alianta va supravietui. Nu are nimeni nevoie de ea. Dar afacerile, includem si deruta politica a PSD, au nevoie de ea.
Premierul stie, pe de o parte ca este mai eficient in afaceri sa temporizezi in plina criza politica, Basescu incepe si el sa-si dea seama de ce fuge si mesa de pe el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.