"Am luat legatura cu primarii de sectoare si speram sa amelioram in acest an aceasta problema, iar in cursul anului viitor sa o rezolvam. Utilizam doua paliere de actiune: pe de o parte achizitia de imobile, pentru a rezolva rapid aceasta problema, s
"Am luat legatura cu primarii de sectoare si speram sa amelioram in acest an aceasta problema, iar in cursul anului viitor sa o rezolvam. Utilizam doua paliere de actiune: pe de o parte achizitia de imobile, pentru a rezolva rapid aceasta problema, sau construirea altora noi, in zonele pe care le-am identificat. Prin achizitia de imobile se solutioneaza lipsa locurilor din gradinite pe termen scurt, in timp ce construirea lor este o masura pe termen mediu", a declarat edilul.
Videanu a avut o intalnire cu ministrul Mihail Hardau, imediat dupa ce Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, 180,1 milioane de lei pentru investitiile din gradinite, iar Capitala a primit o treime din suma. Hardau a anuntat ca cele 63,2 milioane lei vor fi transferate din bugetul MEdC catre bugetele locale in doua etape, in prima urmand a fi repartizate 37,2 milioane lei. Derularea efectiva a investitiilor va reveni primariilor, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va monitoriza intreaga activitate. Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Consiliului General se afla doua proiecte de hotarare privind achizitia unor imobile cu destinatia de gradinita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.