Valeriu Turcan a fost numit consilier de stat pe probleme de comunicare si purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

Administratia prezidentiala a confirmat, prin intermediul unui comunicat, ca Valeriu Turcan a fost numit con
Valeriu Turcan a fost numit consilier de stat pe probleme de comunicare si purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

Administratia prezidentiala a confirmat, prin intermediul unui comunicat, ca Valeriu Turcan a fost numit consilier de stat pe probleme de comunicare si purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat astazi, 30 martie a.c., decretul de eliberare din functia de consilier prezidential, incepand cu data de 1 aprilie a.c., a doamnei Ana Adriana Saftoiu.Tot astazi, presedintele Basescu a semnat decizia de numire a domnului Valeriu Turcan in functia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publica / purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei", se arata in comunicatul de la Cotroceni.

Valeriu Turcan, consilier de stat si nou purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, are, la cei 31 de ani, o experienta care include cativa ani petrecuti in presa, apoi in staff-ul de campanie al PNL, scurt timp sef de agentie guvernamentala, fin al lui Theodor Stolojan, sot al Ralucai Turcan.

Valeriu Turcan s-a nascut in 1976 si a absolvit Facultatea de jurnalism, iar in presa a lucrat la Radio Contact si la sectia romana a BBC. A parasit presa - cand liberalii erau in opozitie - pentru a intra in politica si a facut parte din staff-ul de campanie al PNL in anul 2004. Tot in vara aceluiasi an s-a casatorit cu Raluca Turcan, nasul de casatorie fiind Theodor Stolojan.

A fost seful Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, functie din care a fost demis de premierul Tariceanu pe 27 martie 2006.

A petrecut patru ani la Londra, mai intai la BBC World Service si apoi la Leeds, unde si-a luat masteratul in comunicare internationala, fapt care i-a permis sa treaca de la meseria de ziarist la cea de consultant politic. Primul care a beneficiat de consultanta a fost Cristian Boureanu. Conexiunile stabilite astfel cu liberalii, intarite de casatoria sa cu Raluca Tatarcan, consilierul lui Theodor Stolojan, l-au plasat pe Turcan in postura de consilier al premierului Tariceanu si presedinte al Agentiei de Strategii Guvernamentale.

In 2006, sotia sa Raluca Turcan se afla in conflict cu PNL in general si cu Ludovic Orban in special. Acesta facuse declaratii publice jignitoare despre felul in care au ajuns in politica unele femei, printre care si ea. Pe acest fond tensionat, Valeriu Turcan a fost demis de premierul Tariceanu din functia de presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG), pe motiv ca activitatea ASG nu a corespuns "necesitatilor de comunicare" ale Guvernului pe anumite politici publice. Initial, primul ministru i-a solicitat, intr-o discutie particulara, sa isi dea demisia, dar acesta a refuzat.

La o luna de la numirea lui Alfred Bulai la conducerea Agentiei, institutia a primit, prin hotarare de Guvern, o suplimentare de patru milioane lei noi pentru proiecte de combatere a micii coruptii, de imbunatatire a imaginii tarii si de informare a autoritatilor asupra nevoilor cetatenilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.