Intr-un trafic infernal, la ora de varf, intr-una dintre cele mai aglomerate intersectii din Capitala, un agent de Politie nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa opreasca masina ziarului ZIUA aflata in misiune. Desi statea la taifas cu o col
Intr-un trafic infernal, la ora de varf, intr-una dintre cele mai aglomerate intersectii din Capitala, un agent de Politie nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa opreasca masina ziarului ZIUA aflata in misiune. Desi statea la taifas cu o colega de-a sa, fara sa dirijeze traficul din intersectia strazilor Plevnei cu Orhideelor, agentul 00216, pe numele sau Dorel Dragne, "a ochit" autoturismul cotidianului nostru care se afla oprit la semafor.
Dintr-o data s-a indreptat catre masina ZIUA, cam nesigur pe picioare, desi se afla in post, si i-a indicat soferului sa treaca pe rosu si sa opreasca cativa metri mai inainte pe dreapta. Fara sa se prezinte, descheiat la uniforma si fara cascheta pe cap - impotriva regulamentului - l-a luat la intrebari pe sofer: "Da, ba, actele! Ce-i cu masina asta? Ai autorizatie pentru geamuri (n.r. autoturismul ZIUA are geamuri fumurii in partea din spate, pentru siguranta jurnalistilor)". Conducatorul auto i-a cerut sa se recomande, iar reporterul aflat in dreapta i-a reprosat ca nu are cascheta si ca nu mai are voie, conform noului Cod Rutier, sa opreasca masini asa cum i se nazare. "Ce zici, bai? Ia da' mai repede actele ca ti-am luat talonul, iti dau si puncte, faci pe smecheru'". Soferul i-a prezentat actele explicandu-i si motivul pentru care are geamuri fumurii (de fapt e o folie protectoare un pic mai inchisa la culoare). Cert este ca, in ciuda explicatiilor pe care le-a dat, agentul 00216 a inceput sa caute si alte motive pentru a-l amenda pe sofer. Astfel a gasit de cuviinta sa afirme ca soferul si pasagerul nu purtau centurile de siguranta. In realitate, ocupantii masinii si-au scos centurile de siguranta in momentul in care au fost trasi pe dreapta, iar soferul a fost nevoit sa coboare pentru a prezenta actele. Agentul Dorel s-a indreptat spre masina din dotare la fel de nesigur (oare politistilor nu li se pune fiola cand intra si cand ies din post?) si a luat de pe bancheta din spate cascheta pe care a pus-o, ostentativ, cu cozorocul intr-o parte, ca rapperii.
Spargere la doi pasi de "organ"
Atitudinea agentului Dragne a fost una aroganta incercand sa gaseasca nod in papura. In acest timp, zeci de masini ai caror soferi fie nu aveau centura de siguranta, fie aveau geamuri fumurii treceau prin intersectie. Vazand ca soferul nu recunoaste o vina inexistenta si nu a vrut sa contribuie la "mielul de Paste" al agentului, acesta s-a pus pe scris. A intocmit un proces verbal in care apar cuvinte numai de el cunoscute. Iata o mostra de frazare tipic politieneasca: "(...) a avut montate pe luneta si pe geamurile laterale spate folii ce estoptampiaza complet vizibilitatea din exterior". In timp ce completa cu sarg, dar agramat, procesul verbal, la doi pasi de echipajul Politiei, un hot spargea o masina. In spatele "ochiului vigilent" al "organului", spargatorul sustragea din Dacia damboviteanului Danut Stoica un casetofon, o trusa medicala si un extinctor. "Ce faceti, domnilor, chiar sub ochii dumneavoastra mi-a spart masina? Daca nici aici, langa Politie, nu pot lasa masina in siguranta, atunci unde?" s-a revoltat pagubitul. "Nu avem cum sa ii vedem pe toti", a replicat politistul. Impasibil la problemele cetateanului, agentul a continuat completarea procesului-verbal sanctionand soferul ZIUA cu 429 RON si doua puncte penalizare.
Reporterii ZIUA l-au contactat pe Dumitru Jianu, seful Directiei Politiei Rutiere din cadrul IGP, care nu se afla la acea ora in Bucuresti, iar acesta a promis ca va lua masuri exemplare impotriva agentului Dorel, pus pe vanatoare de spaga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.