Sculptura in "Latente"
In aceasta dupa-amiaza, la orele 17.30, va fi vernisata, la Palatul Mogosoaia, expozitia de sculptura a artistului Alexandru Pasat. Aceasta prima personala romaneasca a lectorului de la "Arta si Design" din Cluj aduce o serie de obiecte simbolice, "ades incarcate de semne, afirmandu-se imperativ in domeniul misterului", in opinia criticului Doina Mandru. Expozitia va fi prezentata de Dan Haulica, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta. Vernisajul va fi urmat de un recital muzical si coregrafic intitulat "Interferente", sustinut de ansamblul Inter-Art (muzica: Mihaela Vosganian, Adrian Iorgulescu; coregrafia: Liliana Iorgulescu; interpreti: Andreea Duta, Vlad Iachim, Catalin Opritoiu). (L.D.)
Nationalul pentru Copii, 6 ani
In aceasta duminica a Floriilor, Teatrul National pentru Copii - initiat de actorul Marian Ralea - ajunge la varsta scolarilor. Vreme de sase ani, scenele Nationalului le-au devenit copiilor familiare, pentru ca micutii actori au avut sansa sa devina eroi de poveste. Actuala stagiune are doua teme: povestea magica fara sfarsit (Radio Itsy Bitsy FM) cu punerea in scena, duminica de duminica, la Teatrul National din Bucuresti si "Cetatea", proiect integrat Sibiului, Capitala Culturala Europeana, ce va deschide o alta fereastra spre cunoastere prin intermediul jocului. (L.D.)
Targuri de Florii
Ieri s-au deschis in Capitala cam toate targurile traditionale de Florii. Cel de la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va functiona, sub titulatura "Floriile cu bucurie", pana maine. Tot pana maine veti gasi la Muzeul Taranului Roman aproape tot ce tine de traditiile si obiceiurile romanilor de Florii si de Paste. O oferta variata are si "X Po Noi" la targul "D'Alle primaverii" care va ramane deschis pana in sambata premergatoare Pastilor. (L.D.)
Damnare si reabilitare
Cristian Badilita, doctor al Universitatii Paris IV Sorbona si coordonator al Septuagintei in cadrul Colegiului Noua Europa, este invitatul de maine in cadrul Conferintelor de duminica, gazduite, de la orele 11.00, de Teatrul National, in Sala Atelier. Tema aleasa este: "Iuda si Maria Magdalena intre damnare si reabilitare". (L.D.)
"Ghid de calatorie" Posibil(a)
Ieseanul Matei Bejenaru va fi prezent azi (intre orele 14.00-19.00), la Galeria bucuresteana Posibila, la vernisajul proiectului sau "Ghid de calatorie". Acesta face parte din preocuparile artistului fata de problematici sociale si a inceput, in urma cu doi ani, ca o investigatie asupra realitatilor sociale romanesti din prisma unui eveniment singular. Proiectul este insotit de videoproiectia filmului "Maersk Dubai", realizat tot de Bejenaru la Constanta, iar pe 26 aprilie de discutii si lansarea unui catalog. La Posibila, expozitia ramane deschisa pana pe 6 mai. (L.D.)