Nu sint implicat in nici un fel in politica si nici macar nu ma intereseaza. Am mai spus-o, o reamintesc. Deci nici nu pling, nici nu rid vazind ca s-a ales praful de ADA. Se poate si fara. Se putea foarte bine si continua. Dar cineva avea cu totul alte planuri. Cineva a vrut neaparat sa-l distruga pe premier si in ianuarie a inceput rafuiala finala. In perspectiva alegerilor de toate felurile, premierul era singurul obstacol serios in planul lui de a obtine controlul tuturor institutiilor statului, de la presedintie si servicii pina la Parlament, Guvern si Justitie. Planul in sine nu e prea original. Asta au vrut, si in parte au si reusit FSN, PDSR, PSD, aceeasi Marie cu alte palarii (iar aschia nu poate sari departe de trunchi, nu?). Nici metodele nu sint prea originale. Insa ticalosia si mistificarea depasesc tot ce-am mai vazut din 1990 incoace. Acum toate ticalosiile se fac in numele combaterii coruptiei, al reformei in Justitie, al reformei clasei politice! Campionul solutiilor imorale, al intrigilor, al loviturilor pe la spate si sub centura, populist si demagog fara nici un fel de scrupule pozeaza in mintuitorul neamului. Scopul scuza mijloacele? Dar care este de fapt scopul? In numele reformei? Ce fel de reforma? La ce se pricepe de fapt? Cit intelege din contextul international, din economia de piata samd, ca sa tot dea el indicatii in toate domeniile? Gafele si ineptiile insirate pina acum le-am vazut. Altceva? Dar hai sa zicem ca astea sint dubii, chiar daca (zic eu) bine motivate. Mi se pare insa de neiertat faptul ca in jocul asta este dispus sa compromita grav viitorul tarii, si pe termen scurt sa rateze integrarea in UE. Problemele urgente ale tarii sint neglijate, vrajba si ciomageala pe toate canalele media au inlocuit ratiunea si dialogul.

Observator_01

Urmeaza o perioada numai buna pentru vinjos braconaj politic - si de orice alta natura. Ideale conditii pentru pescuitorii in apa tulbure, care pot obtine o HG favorabila cu numai o ridicare de sprinceana. Adica numai guvernata nu va fi tara asta, pina se va reinstaura formula Putere-Opozitie. Nici guvernare de uniune nationala nu va fi. De fapt, e contradictie in termeni „uniune nationala". Pot exista - macar/mai ales la nivel national - interese comune intre PNL si PSD, cind nu exista intre PD si PNL? Privesc cu sentimente impartite - care numai la judecati clare nu duc - uimitoarea realitate ca singurul factor politic de stabilitate in Romania este astazi Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, cea care vrea autonomie absoluta pentru etnicii maghiari din Romania. Cum s-ar zice, politica nationala se mai tine intr-un cui antinational, tocmai in acela care contesta caracterul national al statului romanesc. Nu e singurul semn al paroxismului politic. Urmeaza - probabil - ca presedintia Romaniei sa devina apriga aparatoare a coeziunii statului roman, in numele careia sa aplice devastatoare lovituri guvernarii statului roman. „Ca simplu cetatean", cred ca oamenii astia ilustreaza o definitie ruseasca a diferentei dintre destept si inteligent: omul inteligent nu intra in situatiile in care omul destept se descurca intotdeauna. Dar noi stiam ca traim in vremea baietilor destepti, nu?

inima_rea

Eu cred ca asasinii Aliantei sint Basescu si Stolojan. Boc si al sau partid umflat cu pompa reprezinta doar instrumentul. O mare parte dintre pedisti sint ingrijorati. Soarta nu le este favorabila, cu toate indemnurile lui Boc ca este bine in opozitie. Afacerile necurate ies la iveala. Justitia, ocupata de un liberal sau un UDMR-ist, va avea un alt discurs. CSM va putea lua in mina haturile. NU VOR MAI FI COMENZI POLITICE IN JUSTITIE ! Nu mai pot fi acoperiti! Dosarele cu tambalul in surdina vor fi scoase la iveala. Se va merge catre reforma in Justitie, catre o echilibrare a raportului judecator-dosare in stare de judecata, procuror-dosare in cercetare. Nu se va mai merge la spectacol, ci la sala de judecata, unde judecatorul nu va mai fi santajat mediatic de factorul politic. Se va vedea ca Macovei a stiut sa isi faca imagine, dar nu a facut reforma in Justitie. Retragerea trupelor romane din Irak nu este o greseala. Este o actiune politica a carei bataie e lunga. Pe de o parte, arata SUA ca Romania nu mai actioneaza in teatre de operatiuni straine fara conditii (!), pe de alta parte, Romania se apropie mai mult de orientarea UE fata de implicarea statelor straine in Irak. Daca tot este membru al UE, Romania va trebui sa se orienteze in temele de politica externa fata de curentul majoritar in UE! Si, nu in ultimul rind, trupele romane si-au terminat misiunea in Irak. Romania nu este beneficiara aranjamentelor americane in Irak! Este ocolita. Americanii ii considera pe romani doar carne de tun. Ca ministru de Externe, temporar, Tariceanu va putea impune un program al Guvernului, obiective de politica externa apropiate de orientarea UE. Pina acum, Romania a jucat, pe plan extern, un joc periculos. Si-a aratat muschii fara a avea si capacitatea de a-si sustine reprezentatia de culturism politic. Rezultatele se vad. Pierdem pe linie. Toate marile programe anuntate cu pompa de Basescu imediat ce a fost ales sint la limita de avarie grava.

Cepeca

Orice guvern minoritar ar face Tariceanu, acesta nu va avea decit un rol de tranzitie catre guvernarea PSD. Trecerea se va produce foarte probabil in intervalul in care Basescu va fi suspendat. Nici unul din partidele din Parlament nu vor anticipate cu exceptia PD. Cit Basescu e presedinte, ori ramine Tariceanu premier, ori se fac anticipate. Daca Tariceanu pleaca acum, Basescu va numi un premier ne-eligibil in Parlament (exemplu Stolojan) si, dupa trei caderi, gata anticipatele! Dupa ce pleaca, fie si temporar, Basescu, PSD provoaca o cadere a Guvernului si Vacaroiu numeste un premier PSD. Majoritatea va fi constituita fara probleme si abia atunci sa te tii razboi intre palate. Bineinteles ca si Tariceanu constientizeaza pericolul si de aici atitudinea sa prudenta. Se pare insa ca nu are alta varianta decit guvern minoritar PNL.

Alexandru1958

Nu inteleg de ce au nevoie TOTI parlamentarii sa aiba acces neconditionat la secrete de stat. Daca atunci cind dorm si in afara salilor de sedinte vorbesc prin somn si spun vrute si nevrute? Sau poate ca vor negocia cu mijloacele media pentru a fi „surse", sa mai cistige un ban „cinstit".

Papache