Traditie roz pentru romance trecute de prima tinerete. Este atuul pe care va miza Romantica in lupta cu televiziunile autohtone pentru femei.

Romantica se pregateste pentru Florii, ziua oficiala de lansare a postului. Prezentatorii isi dreg vocea in testari de emisie, producatorii verifica ultimele retusuri la decoruri. Pe 1 aprilie, de la ora 17.00, noua televiziune isi va face aparitia pe telecomanda autohtonilor cu o transmisiune in direct de la Circul Globus.

Roz-dulce si cu popa

„Am facut Romantica pentru romance ca mine. Sintem o televiziune pentru femei peste o anumita virsta. Celelalte televiziuni de femei sint pentru virste mai prospetele. Noi ne propunem o televiziune roz, dulce, de moda veche, cu lucruri cum se faceau, cu popa, cu traditii, cu simt", povesteste Teo Trandafir, directorul general Romantica si prezentatoarea unei emisiuni din grila postului, „Teoviziune". De altfel, o parte dintre programele canalului vor fi bazate pe traditii si pe spiritualitate, Teo recunoscind ca, inainte de a pune televiziunea la cale, s-a intilnit cu Sinziana Pop, fondatoarea si directoarea revistei „Formula As", pentru „o sursa de inspiratie metaforica".

Totul despre sex in zori de zi

Romantica isi va incepe ziua cu un „Sex and the City" autohton, prezentat de Nicoleta Voica, Anamaria Prodan si Catinca Roman. Cintareata de muzica populara va fi „traditionala", sportiva va intruchipa „nonconformista", iar creatoarea de moda va fi „stilata" in fata romancelor, in fiecare dimineata, de luni pina vineri, de la ora 9.00. Cele trei vor face din matinal un fel de discutie la cafea intre fete despre subiectele din viata lor, cum ar fi copiii, sotul, dieta, dar si despre cele care tin de persoana lor publica, precum prima pagina din publicatii, paparazzi, evenimentele mondene. „Le-am ales special din domenii diferite si cu personalitati distincte, pentru a reda gasca de prietene ale fiecarei femei", explica ideea emisiunii Anamaria Lembrau, directorul editorial al postului. „Si Tariceanu are mama" va fi deviza din spatele stirilor romantice, pentru ca, „in spatele fiecarui eveniment, exista o poveste", dupa cum spune Anamaria Lembrau. Jurnalul postului se va baza mai mult pe partea sociala si va aduce o premiera pe sticla autohtona: 12 „jurati", oameni obisnuiti din diferite domenii profesionale si clase sociale, isi vor exprima opiniile despre evenimentele care se intimpla in Romania. „Este un fel de esantion demografic al Romaniei: un medic, o mama singura, o femeie crescuta intr-un orfelinat", arata Madalina Radulescu, adaugind: „Avem noua productii proprii din start. Dintre acestea, formate importate sint «Prima iubire» si «Departamentul vedete»".

Iubire in toata grila

Printre emisiunile de divertisment, „Prima iubire", prezentata de Gelu Voicu, este gata de emisie. „Este un fel de din dragoste la prima iubire", rezuma conceptul Bogdan Nicolescu, Senior Executiv Producer Zucchero Media, agentia de productie a emisiunii. Daca pe platourile „Primei iubiri" se filma deja prima editie, telenovela „Oana" avea doar un spatiu rezervat pentru decorurile asteptate. Serialul este in pregatiri: scenariul este gata, iar momentan are loc castingul. Tot la entertainment, „Domnul si doamna de la 5" va fi prezentata, paralel, de Oana Sirbu si Catalin Crisan, care vor cinta si vor dezbate teme cotidiene. „Mi se po-triveste Romantica", declara hotarita Oana Sirbu, care este la prima ei emisiune de televiziune.

Filosofia lui Teo

„Eu nu prea stiu care e faza cu pozitionatul asta. Daca ar fi dupa mine, fata de Acasa TV, m-as pozitiona mai sus. Dar lucrurile nu merg asa. Incerci si tu, vezi cum merge, si apoi te dai mai la stinga sau mai la dreapta", este de parere Teo. „Bineinteles ca vrem si barbati. Cum ii atragem? Vizind femeia de peste 35 de ani, care are un pumn mare si speram sa il tina linga ea pe canapea. Am niste mailuri de la barbati disperati, care isi vor telenovelele inapoi, de exemplu", mai spune directorul general. Cu regret, fosta vedeta a PRO TV declara ca nu va mai difuza manele: „Am adus Teatrul Balsoi de la Moscova. Cind am vazut frumoasa medie de 5 puncte pe care o facuse, am adus un minunat manelist care mi-a scos 18 puncte. Dar gata, nu mai pot, ca ma injura presa".